Intens spenning og dramatikk under årets første natt-test, der Tommy Rustad stod ansikt til ansikt mot skøyteløper Ida Njåtun.

Tommy ble førstemann ut av «Mesternes mester»

Han fikk være med i tre episoder og ni øvelser, men dessverre var det bilsportlegenden Tommy Rustad som fikk den første returbilletten blant de ni deltakerne.

Publisert

BILSPORT: Det skulle bli en tøff bilsport-debut i Mesternes mester da Tommy Rustad var tidenes første deltaker til å representere denne idrettsgrenen på NRKs prestisjefylte og anerkjente realitykonkurranse for tidligere toppidrettsutøvere.

BILSPORT: Det skulle bli en tøff bilsport-debut i Mesternes mester da Tommy Rustad var tidenes første deltaker til å representere denne idrettsgrenen på NRKs prestisjefylte og anerkjente realitykonkurranse for tidligere toppidrettsutøvere.

53-åringen fra Hakadal glimtet til i flere av øvelsene i de to første episodene, men kom seg dessverre aldri øverst på resultatlistene etter de ulike utfordringene. Og da det var duket for lagkonkurranse under fredagens episode, så skulle det virkelig ikke gå veien for den tidligere racing- og rallycrossprofilen.

Øystein Pettersen i godt humør over målpassering etter fem kilometer med kupert sykkeltrasé. Tommy Rustad ser noe mer medtatt ut.

Krasj under sykkelutfordring

I første øvelse var det sykkelkonkurranse hvor Rustad var på lag med langrennsløper Øystein «Pølsa» Pettersen og sportsdanser Nadya Khamitskaya Andersen. Det åpnet på verst tenkelig vis da sistnevnte gikk ordentlig i bakken. Ikke bare tapte de tid på velten og et avhoppet kjede, men det ble også naturlig nok en enda mer krevende øvelse for Andersen å fortsette med.

De kom seg etterhvert videre, og i siste sektor av løypa kunne den svakeste på laget slippe. Fram til da hadde Rustad og Pettersen tapt nærmere tre minutter, men tok kraftig inn igjen sammen i siste del før målpassering. Likevel var det ikke nok til ikke å havne nederst på resultatlista.

Tommy i front under balanseøvelsen sammen med judoutøver Madeleine Rubinstein og skjøyteløper Ida Njåtun.

Lå godt an på plankene

I neste oppgave var det balanseøvelse hvor Rustad delte lag med skøyteløper Ida Njåtun og judoutøver Madeleine Rubinstein, hvor det skulle balanseres på planker og klosser gjennom en lengre løype med flere utfordringer. Her lå de lenge veldig godt an, men da Njåtun veltet en av klossene på den aller siste utfordring, så måtte de rykke tilbake og ta den delen av øvelsen på nytt.

Dette endte med nok en bunnplassering for Tommy sammen med sine lagvenninner, og han var nå avhengig av en seier i siste lagkonkurranse for å unngå en garantert plass i utslagskonkurransen de kaller for natt-test.

Tommy Rustad kjempet febrilsk i det siste hinderet på den siste øvelsen, sammen med håndballjentene Anja Hammerseng-Edin og Linn-Kristin Riegelhuth Koren.

Soleklart sist i hinderløype

Lagånd-temaet skulle avsluttes med en særdeles krevende hinderløype med øvelser både for hodet, balansen, kondisjonen og styrken. Nå var det Tommy og håndballjentene Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Anja Hammerseng-Edin som skulle kjempe sammen om å havne øverst på lista og således bidra til at Tommy kunne slippe unna en bunnplassering.

De kom dessverre skjevere og skjevere ut, og det ble tidlig klart at de havnet sist også her. De fullførte likevel hele oppgaven, og spesielt det siste hinderet, med en ærefull innsats. Like fullt skjønte Tommy hva som nå ventet ham.

En skjerpet Tommy i den avgjørende balanseøvelsen, hvor det dessverre ikke gikk veien.

Balanseøvelse i natt-test

Tradisjonen tro pleier den siste utøveren å dra med seg den nest sist plasserte inn i nattesten. Selv om det var et tilsynelatende vanskelig valg for Rustad, så tok han med seg skøyteløper Ida Njåtun inn i nattesten. Njåtun fikk velge mellom reaksjon og balanse, og valgte naturlig nok balanse - og oddsen var definitivt på hennes side kontra hva den kunne vært i en reaksjonsøvelse.

Balanseøvelsen går ut på å stå på én fot på en kloss og balansere en ball på en lengre stokk med det andre beinet uten at ballen faller av eller triller utenfor et avsatt område. Det er best av tre ganger som gjelder i denne øvelsen. Rustad mistet ballen første gang, men det gjorde også Njåtun etterpå, slik at vi fikk en tredje duell om hvem som skulle være første mann til å ryke av årets utgave av Mesternes mester.

Dessverre for Rustad trakk Njåtun det lengste strået, og med det er Tommy Rustad den første som må forlate årets sesong av Mesternes mester.

– Snipp Snapp Snute, og Tommy var ute. Men jeg henger ikke med hodet. Det var ikke noe B-lag de jeg har konkurrert med akkurat. Og det viktigste er alle opplevelsene jeg sitter igjen med etter å ha vært sammen med en fantastisk fin gjeng, skriver Rustad på sin Facebook-profil etter at fredagens episode var gjennomført på den lineære sendeplanen til NRK 1.

Powered by Labrador CMS