Usikker på om han kan fullføre VM-runden i Portugal

Rally Portugal har spist rallyførere. Deriblant Andreas Mikkelsen.

Publisert

Andreas Mikkelsen. (Foto: Red Bull Content Pool)

Andreas Mikkelsen. (Foto: Red Bull Content Pool)

Nordmannen hadde alle muligheter foran seg da han så toppførerne Ott Tänak og Sebastien Ogier bryte tidlig i Rally Portugal, og med lagkompis Thierry Neuville kjempende helt i topp, så kunne dette blitt en meget god helg både for Hyundai og for Mikkelsen selv.

Men den gang ei.

På SS6 ryker servostyringen på hans i20 WRC, hvor han taper over et minutt alene på denne prøven som følge av brytekampen mot sin egen bil. Videre forsøkte Mikkelsen og kartleser Anders Jæger å reparere bilen på transportetappen. Dette gjorde at de kom syv minutter for sent inn til neste prøve, som igjen ga dem ett minutt og 10 sekunder med tidsstraff.

Det skulle vise seg å være ubetydelig for nordmannen. På SS7 ble Mikkelsen stående, hvor han forklarer det slik.

– I samråd med ingeniøren vår prøvde vi å reparere dette på transport. Vi kom litt sent på SS7, men bilen oppførte seg etterhvert rart, og plutselig sprutet det olje over frontruta. Så da måtte vi stoppe igjen, sier en skuffet Andreas Mikkelsen til Parc Fermé.

I skrivende stund er 28-åringen faktisk usikker på om han kan fortsette løpet da han ikke vet hvor omfattende skadene er. I verste fall slår han følge med Ott Tänak på den permanente bruttlista, men dersom Mikkelsen får fortsette så er det fem Power Stage-poeng på søndag som gjelder.

– Bilen må nå sjekkes av teamet, og så finner de ut om det lar seg gjøre og starte igjen i morgen. Jeg er jo skuffet, det hadde jo vært en bra dag så langt på de utrolig røffe forholdene, sier Mikkelsen.

Det har gått langt bedre for Mads Østberg, selv om han har hatt en krevende dag bak rattet etter flere måneder på sidelinjen av WRC. Nordmannen ligger i skrivende stund på femteplass, 43 sekunder bak ledende Neuville.

Powered by Labrador CMS