Veibys andre strake seier i Numedalsrally

Farta fra Rally Sweden satt fortsatt i kroppen, og gjentok bedriften fra ett år tilbake på Numedal.

Publisert

Med fem av åtte fartsprøveseire var det ingen som plukket sekunder på samme måte Ole Christian Veiby, som nylig kom fra en tredjeplass i WRC 2 i Sverige for en uke siden.

Ole Christian Veiby. (Foto: Simen Næss Hagen)

Med fem av åtte fartsprøveseire var det ingen som plukket sekunder på samme måte Ole Christian Veiby, som nylig kom fra en tredjeplass i WRC 2 i Sverige for en uke siden.

Under Numedalsrally gjorde han som for ett år siden og kjørte inn til totalseier, på samme sted hvor han tok sin første totalseier i NM.

– En fantastisk fin dag. Hva mer kan man ønske seg egentlig? Vi har pushet masse i dag og det er kult, sier Veiby i målintervjuet etter siste etappe ned legendariske Smådøla.

Og nettopp Smådøla Syd var en prøvelse for de første bilene, som fikk utfordringer etter sporene fra første runde nordover tidligere på dagen.

– Utrolig vanskelig. Det ser veldig fint ut her og ikke et gruskorn på veien. Det tapte vi litt tid på, men dagen har uansett vært veldig bra, sier Veiby.

Marius Aasen klinte til på siste etappe etter en krevende dag og tok storeslem med hele 14,7 sekunder ned til andremann på etappen, Frank Tore Larsen.

– Det var først nå jeg vant flyten. Litt seint å få den kanskje, men vi har i hvertfall hatt progresjon, sier Aasen.

Anders Grøndal har glimtvis vist «gamle» takter med tempo som har tuktet Veiby i tet. Blant annet med etappeseier på den første etappen, og flere andre tider som ikke var langt unna seiersgutten Veiby. Men totalresultatet ble til slutt 59,4 sekunder bak Skoda-føreren.

– Det gikk greit ned Smådøla, men jeg kunne kjørt fortere. Men jeg må slutte å si at jeg skal kjøre fortere hele tiden. Jeg må gjøre det også, sier Grøndal, som riktig nok tok Veiby med 2,6 sekunder på siste etappen.

Tredjeplassen var likevel verdifull for Grøndal, som fremdeles leder NM med 71 poeng etter vintersesongen. Neste NM-løp skjer rundt Kristiansand i begynnelsen av mai.

Powered by Labrador CMS