Verdensmesteren forsyner seg grovt - tett som hagl om restene

Johan Kristoffersson er ikke raus med å dele på tetposisjonen. I stedet kjemper begge nordmennene en durabel kamp om de andre posisjonene etter første dag i Höljes.

Publisert

Den regjerende verdensmesteren fra Sverige fortsetter der han slapp og har nå satt rekord med åtte kvalikseire på rad. Han tok de to siste på Silverstone, hele regla på Lånke og har så langt «clean sheet» på hjemmebane i de svenske finnskoger.

Johan Kristoffersson. (Foto: Simen Næss Hagen)

Den regjerende verdensmesteren fra Sverige fortsetter der han slapp og har nå satt rekord med åtte kvalikseire på rad. Han tok de to siste på Silverstone, hele regla på Lånke og har så langt «clean sheet» på hjemmebane i de svenske finnskoger.

– Bilen var ikke 100 prosent i første omgang i dag, men da er det deilig å se at du fortsatt setter bestetid, innrømmer Johan Kristoffersson, som også leder VM sammenlagt med god margin får årets syvende runde i mesterskapet.

Det er Andreas Bakkerud som er beste nordmann på andreplass etter første dag, men bergenseren innrømmer at Kristoffersson virker i det umulige hjørnet denne helgen og tenker han har mer enn nok med å hanskes med de andre gutta i feltet.

– Johan er overlegen, han er i god form og vanskelig å slå. Fra andre til sjette er det veldig jevnt. Men «so far, so good», og det herlig å være her i Höljes. Nå ligger jeg i en svensk sandwich på topp, og både Petter og jeg havner i en svensk sandwich på startgriden i morgen, sier Bakkerud.

Solberg henger på

Han kjørte inn til fjerdetid i Q2, mens Solberg kjørte inn til andretid. I mellom seg har de tre svensker, slik at siste heat i Q3 blir av den særdeles heftige sorten.

– Det handlet om å få en ren runde i Q2, men jeg gjorde likevel et par småfeil som tok fra meg en potensiell heatseier. Men jeg er fornøyd med kjøringen, og har også satt ny banerekord her, så med litt ekstra flaks nå så vil vi være helt der oppe, sier Solberg.

Det er svenske Timmy Hansen som innehar tredjeplassen etter de to første omgangene.

Bryntesson i tet

Det kjøres også andre klasser på Höljes. I EM-klassen for Supercars er Thomas Bryntesson virkelig i vinden og har tatt et godt grep om ledelsen etter en heatseier og en andreplass.

Thomas Bryntesson. (Foto: Simen Næss Hagen)

Vanskeligere har det vært for de andre nordmennene, men i skrivende stund innehar Anders Bråten siste semifinaleplass, mens Ola Frøshaug og Kjetil Larsen er på henholdsvis 14. og 16. plass før finaledagen.

I Touringcar kjempes det om EM-medaljer ettersom dette er det siste løpet i klassen, og det er 18-årige Sivert Svardal som virkelig har imponert her ved å være raskest etter de fire første kvalifiseringsrundene.

Verre er det for tittelutfordrer Jan-Emil Wilsberg, som med clutch- og bakasklingsproblemer er nede på en 12. plass og akkurat er innenfor semifinaleplass.

Ellers er det norsk på rekke og rad fra første til og med syvende plass i følgende rekkefølge: Sivert Svardal, Fredrik Magnussen, Daniel Holten, Ole Morten Tangen, Kenneth Johansen, Sondre Hansen og Camilla Antonsen.

Sivert Svardal har imponert stort i Touringcar. (Foto: Simen Næss Hagen)

Gundersen henger med

I RX2 er det Ben-Philip Gundersen som er beste nordmann på tredjeplasss sammenlagt før semifinalene søndag. Det er beglieren Guillame De Ridder som leder foran Christian Brooks.

Ellers er Henrik Krogstad og Petter Leirhol de to andre norske innenfor semifinaleplass. Resten av nordmennene er ute, der det har gått verst utover Sondre Evjen og Simon Syversen med hver sin rulling i løpet av helga. Ellers er også Stein Frederic Akre og Glenn Haug også ute av semifinalene.

Ben-Philip Gundersen. (Foto: Simen Næss Hagen)
Powered by Labrador CMS