Verdensmesteren glapp denne sesongen - fortsetter i stedet med tysk bilsportprofil

Johan Kristoffersson var høyaktuell for Münnich Motorsport, som i stedet forlenger med Timo Scheider.

Publisert

Det ble kunngjort søndag ettermiddag. Teamet eies av tyske Rene Münnich, som har kjørt rallycross en årrekke, samtidig som han også har satset på TCR-klassen i ulike racingmesterskap.

(Foto: FIAWOrld

Det ble kunngjort søndag ettermiddag. Teamet eies av tyske Rene Münnich, som har kjørt rallycross en årrekke, samtidig som han også har satset på TCR-klassen i ulike racingmesterskap.

Münnich har de siste årene også utviklet en Seat Ibiza i VM-klassen, og i fjor kjørte tyske Timo Scheider samtlige VM-runder for teamet - dog alene. I år ekspanderer teamet til to biler. Men egentlig var planen å signere Johan Kristoffersson, verdensmesteren fra 2017 og 2018 som har gitt tydelige signaler på at han vil tilbake igjen i år.

– Det var absolutt aktuelt å kjøre for Münnich, og jeg var i seriøs dialog med dem. Men han hadde en deadline tidligere enn hva jeg kunne bekrefte, så jeg kunne ikke takke ja innen fristen han satte. Og selv om jeg ikke har noen formell Volkswagen-kontrakt lengre, så vil jeg fortsatt være lojal til merket også med tanke på støtten jeg har fra Volkswagen Sweden, sa Kristoffersson til Parc Fermé tidligere i år.

Nå forlenger de altså samarbeidet med Scheider, i tillegg til at «sjefen sjøl» Rene Münnich blir med og danner et fullverdig team med to biler for hele VM-sesongen. Scheider har kjørt rallycross de siste årene, men er i bilsportverdenen mest kjent som etablert racingfører i DTM-mesterskapet  i Tyskland. Han ble tysk mester i 2008 og 2009, i mesterskapet som regnes for å være ett av verdens mest konkurransedyktige standardbilmesterskap.

Johan Kristoffersson, her fra Rally Sweden i år. (Foto: Benjamin A. Ward / Parc Fermé)

– Vi forventet å være bedre i fjor, så det betyr at forventningene til 2020 er enda høyere. Vi skulle vært på pallen nå og da i fjor, men i år er det obligatorisk å ta pallplasser. Bilen er blitt utviklet utover vinteren på ulike områder, så vi håper å ta to-tre steg framover. La oss få igang sesong, så får vi se hvor vi er, sier Scheider.

Powered by Labrador CMS