Lewis Hamilton må fortsatt vente på sin neste seier, Max Verstappen er fortsatt overlegen.

Verstappen overvant britene i Austin

Lando Norris og Lewis Hamilton ga det et tappert forsøk, men igjen var det Max Verstappen som var best av alle.

Publisert Sist oppdatert

USA Grand Prix

 1. Max Verstappen, Red Bull
 2. Lewis Hamilton, Mercedes, +2,225
 3. Lando Norris, McLaren, +10,730
 4. Carlos Sainz, Ferrari, +15,134
 5. Sergio Perez, Red Bull, +18,460
 6. Charles Leclerc, Ferrari, +24,662
 7. George Russell, Mercedes, +24,999
 8. Pierre Gasly, Alpine, +47,966
 9. Lance Stroll, Aston Martin, +48,696
 10. Yuki Tsunoda, AlphaTauri, +74,385
 11. Alexander Albon, Williams, +86,714
 12. Logan Sargeant, Williams, +87,998
 13. Nico Hulkenberg, Haas, +89,904
 14. Valtteri Bottas, Alfa Romeo, +98,601
 15. Guanyu Zhou, Alfa Romeo, +1 runde
 16. Kevin Magnussen, Haas, +1 runde
 17. Daniel Ricciardo, AlphaTauri, +1 runde

Brutt: Esteban Ocon, Oscar Piastri, Fernando Alonso

Raskeste runde: Tsunoda, 1;38,139

FORMEL 1: Tross et noe tannløst sprintløp lørdag kveld var det knyttet spenning til søndagens Grand Prix-løp i Austin. Fredagens kvalifisering serverte nemlig en grid hvor Ferraris Charles Leclerc og McLarens Lando Norris startet på de to fremste plassene, mens årets suverene verdensmester Max Verstappen startet som nummer seks. 

Nederlenderen har vunnet løp fra de fleste startposisjoner, men denne gangen var statistikken mot han. Alle tidligere løp på Circuit of The Americas har nemlig blitt vunnet av en fører som starter fra første rad, men søndagens løp ble det første unntaket. 

Det var Lando Norris som tok ledelsen i første sving, og han fikk etterhvert en liten luke ned til konkurrentene. Verstappen avanserte på sin side til femteplass, før han brukte noen runder på å passere Ferrari-duoen Carlos Sainz og Charles Leclerc. Mellom de to lå Lewis Hamilton på andreplass.

Verstappen var på runde 17 den første av de som gikk inn i pit for å bytte dekk, før Norris og Hamilton fulgte henholdsvis en og tre runder senere. Ti runder senere hadde Verstappen tatt igjen sin gode venn Lando Norris, og etter at alle der fremme etterhvert hadde lagt fra seg alle ambisjoner om å klare seg med et stopp og gått inn for andre gang var det Verstappen som ledet an og til slutt vant løpet. Lewis Hamilton tok etterhvert igjen Lando Norris og fullførte løpet som nummer to foran nettopp Norris. 

Til tross for at Oscar Piastri måtte bryte løpet sørger Norris sine poeng for at McLaren tar igjen Aston Martin i konstruktørmesterskapet. Lance Stroll hadde et godt løp med avansement til niendeplass etter å ha startet fra pitlane, men når Alonso på sin side måtte bryte løpet må teamet innse at McLaren tar over fjerdeplassen i mesterskapet. 

Powered by Labrador CMS