Stig Rune Skjærmoen har trappet ned den profesjonelle tilværelsen som kartleser, men leverte varene både under og ikke minst etter etappene av Royal Rally of Scandinavia sammen med sin meritterte makker Johan Kristoffersson.

Stig Rune Skjærmoen om alle reaksjonene fra Royal Rally:

– Vi er jo som to pensjonister på tur

Selv om resultatet ikke ble like godt som håpet, så var det få, om noen andre, som stod for den samme underholdningen som rallycrossmesteren Johan Kristoffersson og ikke minst hans norske kartleser Stig Rune Skjærmoen.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Det startet allerede på SS2. Den norsk-svenske duoen, som absolutt stilte mer i gjesteklassen enn blant de husvarme, får et såkalt «tilbud» i den aller første svingen av løpet - etterfulgt av en lynrask prøve de absolutt gjennomførte med bravur og delt syvendetid med Mads Østberg.

RALLY: Det startet allerede på SS2. Den norsk-svenske duoen, som absolutt stilte mer i gjesteklassen enn blant de husvarme, får et såkalt «tilbud» i den aller første svingen av løpet - etterfulgt av en lynrask prøve de absolutt gjennomførte med bravur og delt syvendetid med Mads Østberg.

– Jeg trenger FIA-godkjente bleier, uttrykte Johan Kristoffersson, et sitat som skulle hefte ved han videre i løpet.

– Det der kom virkelig fra hjertet, la svensken til overfor Parc Fermé på spørsmål om det ble mye bleieprat resten av dagen.

Tok tid å bli komfortabel

For etterpå skulle Kristoffersson og Skjærmoen virkelig by på ærlig respons fra cockpiten etter lynraske og heftige veier som de stort sett også løste på en forbilledlig måte, til stor underholdning for alle TV-seerne.

– Jeg var IKKE klar for det tempoet der, nei! utbrøt Skjærmoen i mål på samme prøve, altså den første «ordentlige» etappen for løpet.

Johan Kristoffersson og Stig Rune Skjærmoen fra SS14 under Royal Rally of Scandinavia sist helg.

Og det gikk slag i slag. Med stadig nye reaksjoner til glede både inne i bilen og for publikum.

– Vi er jo nesten to pensjonister på tur vi, slår Skjærmoen fast, og innrømmer at det tok en halv dag før han ble komfortabel inne i bilen.

TV-kommentator Becs Williams etterlyste en samlevideo av alle reaksjonene inne i bildet. KMS sitt PR-apparat tok oppfordringen på alvor og la senere ut høydepunkter inne fra cockpiten til Kristoffersson og Skjærmoen.

For reaksjonene var absolutt ektefølte.

– Nei, du har glemt litt hvor fort det kan gå. Så det føles litt ekkelt ut. Jeg måtte komme litt inn i det igjen, innrømmer Skjærmoen, som er kjent som en av Norges aller mest rutinerte kartlesere.

Det har aldri vært kjedelig inne i rallybilen til Johan Kristoffersson og Stig Rune Skjærmoen, for eksempel her fra Rally Sweden tilbake i 2019.

Solide Topp 10-tider

Selv har han vært med på et par heisaturer i Finland sammen med Ole Christian Veiby, så han kjenner godt til de potensielle konsekvensene når det først går galt i et høyhastighetsløp.

– Det er derfor man trenger bleier! skyter Kristoffersson inn.

– Du vet jo hvordan det kan bli. Det blir et helvete. Man får litt sjokk også når man ikke har kjørt på lenge, sier den seksdoble rallycrossverdensmesteren, som ikke har kjørt rallyløp på grus siden nettopp Rally Finland tilbake i 2019.

Punkteringen spolerte et godt topp 10-resultat. På dag to var de fleste etappetidene innenfor de ti beste. Kristoffersson imponerte derfor flere enn bare seg selv og kartleseren sin, med tanke på sin manglende rallybakgrunn.

Johan Kristoffersson.

– Kan ikke angre på seks VM-gull

Og hadde det ikke vært for at rallycross er og har blitt hans hovedfokus, så hadde rally vært noe å satse på.

– Når du kommer hit, så kan du legge disse seks VM-titlene i rallycross bak deg. Ærlig talt, så ror jeg ikke de som ikke har kjørt rally før forstår hvor fort man kjører.

– Hvordan er du i stand til det? Hvordan er du så komfortabel med dette tempoet?

– Jeg er ikke komfortabel...

– Du vinner alt som er i rallycross. Kunne rally vært noe?

– Joda, det hadde vært kult. Men vanskelig også. Man blir eldre, jeg har fått to barn, rally vil kreve enormt mye tid, for det MÅ gjøres 100 prosent.

– Så du angrer ikke på at du ikke prioriterte rally tidligere?

– Jeg skulle gjerne kjørt mer. Men man kan ikke angre på seks VM-gull i rallycross.

Powered by Labrador CMS