Volkswagen-gutta fortsetter å dominere på første forsøk i år

Johan Kristoffersson og Ole Christian Veiby framstår som en vanskelig duo å knekke for resten av VM-eliten i rallycross.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: I alle fall etter lørdagens kjøring å dømme. Alt startet med superpole, som var nytt i fjor ved at VM-førerne får én runde i en kvalifisering til å sette valg av startposisjon til første heat. Lista gikk i synkende rekkefølge fra fjorårets mesterskapsresultat, som innebar at Veiby var fjerde siste ut, mens Kristoffersson var siste mann ut.

Fram til Veiby var det tett i feltet, men nordmannen satte opp en forrykende tid og skaffet seg en midlertidig ledelse på over syv tideler. Og selv ikke Niclas Grönholm og Timmy Hansen klarte å svare på tiden til nordmannen, men teamkompis Kristoffersson klinte til med ytterligere fem tideler på Veiby.

I første heat fortsatte disse å ha kontroll med en soleklar dobbeltseier i omgangen, før Veiby havnet i litt mer kamp i andre heat og ble nummer fire. Men totalt etter de to første heatene så er det Kristoffersson og Veiby i tet, mens Grönholm ligger hakk i hel på Rallycross-VMs eneste nordmann i feltet.

Ellers kjøres det europamesterskap i både RX1 og RX3, tidligere Supercars og Super1600. Flere nordmenn er på plass, hvor av Sivert Svardal er eneste nordmann i RX1. Sørlendingen har ikke hatt noen god start på helgen med henholdsvis 13.- og 15. tid, som innebærer at han har en 14. plass etter to innledende omganger.

Blant forhjulstrekkerne har vi tre førere med; Espen Isaksætre, Jens Hvaal og Martin Kjær. Og her går det adskillig bedre, i alle fall for to av dem. Isaksætre har andreplassen, mens sesongdebutanten Kjær imponerer i sin nyoppussede Skoda Fabia og har tredjeplassen totalt etter to omganger.

Kjærs svoger, Jens Hvaal, fikk problemer i andreomgang, men hadde en sterk femtetid i første omgang. Larvikingen har med det tiendeplassen etter to kjørte omganger.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS