35 år tilbake - den gang Martin Schanche tok rennafart på sin svenske rival

Kjenner du igjen denne banen hvor Martin Schanche kjørte hockeytakling på Olle Arnesson?

Publisert

Takket være fans og ildsjeler fra motorsporten, med internett og sosiale medier som gode hjelpemidler, så skal det lite til å gjenoppleve historiske begivenheter som har skjedd.

Takket være fans og ildsjeler fra motorsporten, med internett og sosiale medier som gode hjelpemidler, så skal det lite til å gjenoppleve historiske begivenheter som har skjedd.

Noen hendelser har kanskje spredd seg mindre viralt enn andre, og videoen øverst i saken er kanskje ikke det største samtaleemnet blant de ordinære bilsportinteresserte - med tanke hvor oppsiktsvekkende dette var og hvilke personer som er innblandet.

Mange røverhistorier og hendelser fra Martin Schanches rallycross-æra er viden kjent.

Da han i Finland 1992 hoppet ut i veibanen og stoppet konkurrentene på andre runde etter å ha blitt snurret, da han rullet etter målpassering på Estering der formålet var en klassisk piruett, eller den klassiske finalen i sin helhet fra Lyngås i 1994 mot Kenneth Hansen er noe som på mange måter huskes godt i miljøet.

Alt dette skjedde i europamesterskapet. Men visste du at Martin Schanche også kjørte nasjonale mesterskap? På tidlig 80-tall holdt Schanche fast ved å kjøre bakhjulstrekk selv om flere konkurrenter hadde funnet ut at det var firehjulstrekk som gjaldt.

I sitt siste år med bakhjulstrekk, i 1983, skulle han stå for litt av en episode mot Olle Arnesson - i nettopp firehjulstrekk med sin Audi. En episode vi bare kunne sett for oss i dagens Rallycross-VM...

For av alle røverhistorier er det kanskje ikke like godt kjent blant alle hvordan Schanche venter én runde på svensken etter å ha blitt presset av banen - og der vi mistenker noe teknisk trøbbel bare viser seg å være oppvarmingen til innertier av dimensjoner.

Hendelsen har fått sin viralitet på sosiale medier i disse dager. Vi anbefaler egentlig å se hele klippet, selv om klimakset skjer mot slutten. Og som en liten quiz - hvor lang tid bruker du på å kjenne igjen hvilken bane vi befinner oss på?

Powered by Labrador CMS