Fernando Alonso har hatt grunn til å smile så langt denne sesongen.

Alonso jager historisk seier på hjemmebane

En eventuell seier til Fernando Alonso denne helgen vil bryte flere rekorder.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Fernando Alonso har vært Red Bull og Max Verstappens klart største utfordrer denne sesongen, og veteranen har sikret pallplass i alle løpene så langt i år sett bort fra løpet i Baku der han ble nummer fire. 

I Monaco ble han nummer to for første gang siden Ungarn Grand Prix 2014. Han var også med i kampen om å sikre sin første pole position siden Tyskland Grand Prix 2012, og i løpet kunne han med bedre treff på strategien tatt sin første seier siden Spania Grand Prix 2013.

Denne helgen er det klart for nettopp Spania Grand Prix, og om Alonso skulle klare å ta steget opp til toppen av pallen denne helgen vil det bli hans første seier på 3675 dager. Det vil i så fall knuse Ricardo Patreses eksisterende rekord på 2402 dager fra Sør-Afrika Grand Prix 1983 til San Marino Grand Prix 1990.

Siden forrige seier har han selv med to år utenfor sporten rukket å kjøre 160 løp, noe som i så fall også vil bli flest løp kjørt mellom to seiere. Den rekorden innehar per i dag Kimi Raikkonen som etter seieren i Australias Grand Prix 2013 måtte vente helt til USAs Grand Prix 2018 for å ta sin neste (og siste) seier.

Om Alonso likevel skulle klare å ta seieren i Barcelona foran det som forventes å bli rekordmange tilskuere med over 100.000 på plass vil det bli hans 33. seier i karrieren. Da er det kanskje passende at han ved å delta i sitt 362. løp av totalt 1086 Formel 1-løp vil ha deltatt i 33,33 prosent av alle løp som har blitt kjørt.

Selv roer Alonso ned forventingene før helgens løp på hjemmebane.

– Vi må akseptere at neste helg kanskje blir som vi så i et hvilket som helst annet løp i år, hvor Red Bull er urørlig, sa Alonso under pressekonferansen etter løpet i Monaco.

– Jeg kommer ikke inn i Barcelona, og tenker at jeg vil vinne og skuffe noen. Vi må ha beina på bakken, slår han fast.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS