Alonso vurderer å gi seg hos Toyota i Langdistanse-VM

Mye kan tyde på at Fernando Alonso kjører sin siste sesong i VM i langdistanseracing.

Publisert

Den markante bilsportstjerna, som har to VM-titler i Formel 1 og én seier på 24-timersløpet på Le Mans har det siste året kjørt for Toyota i LMP1-klassen i World Endurance Championship, også kjent som Langdistanse-VM.

Fernando Alonso. (Foto: Toyota Motorsport)

Den markante bilsportstjerna, som har to VM-titler i Formel 1 og én seier på 24-timersløpet på Le Mans har det siste året kjørt for Toyota i LMP1-klassen i World Endurance Championship, også kjent som Langdistanse-VM.

Første del av sesongen kombinerte han dette med McLaren-kontrakten i Formel 1, mens han i år har fokusert kun på VM, som har sesongstart og sesongslutt på Le Mans ettersom de nå har gått over til høst-vår-sesong.

Mange muligheter åpne

Men etter alt å dømme kan Fernando Alonso være ferdig med Langdistanse-VM etter årets 24-timersløp i Frankrike. Selv anser spanjolen det som 50/50 at han fortsetter eller ikke, mye grunnet en rekke andre alternativer som også ligger til rette.

En ting virker i alle fall sikkert, og der at Alonso ikke ser ut til å legge hjelmen ordentlig på hylla med det første. Det er viden kjent at han drømmer om den såkalte «Triple Crown», som innebærer seier i Monacos Grand Prix, 24-timersløpet på Le Mans og Indy 500. For Alonso gjenstår kun sistnevnte.

– Jeg føler jeg må lade batteriene litt. I 2020 kan det bli full sesong i IndyCar, det kan bli full sesong i Formel 1 eller full sesong i en annen serie, sa Alonso etter runden i Shangai, gjengitt av Autosport.

Skal snart lansere førerkabalen

Han har fortsatt tette bånd til McLaren-teamet i Formel 1, som også nå vurderer sterkt å involvere seg i IndyCar på fulltid fra neste sesong. Nylig ble Indy 500-bilen til Alonso presentert, hvor han skal gjøre et nytt forsøk i år på å ta hjem seieren som han mistet muligheten til for to år siden.

Hva som skjer med Toyota i framtiden er derimot fortsatt uavklart.

– Vi regner med å kunngjøre våre førere for neste sesong om ikke altfor lenge, har en talsmann i Toyota-teamet uttalt til Autosport.

Grunnen til at det framstår uavklart for Alonso, er ifølge Autosport at spanjolen ønsker å ha alle muligheter mest mulig åpne for neste sesong, noe som ikke går hånd i hånd med Toyotas planer og ønske om å forplikte nye førere til ny sesong som starter fra høsten av igjen.

Powered by Labrador CMS