Andreas håper Pontus ikke opplever for stort forventningspress i Sverige

Selv om tidligere WRC 2-førere har tatt WRC-overgangen relativt raskt, tror ikke Andreas Mikkelsen at helgens VM-runde på hjemmebane blir noen «walk in the park» for Pontus Tidemand.

Publisert

Førere som Esapekka Lappi og Teemu Suninen er to eksempler på utøvere som tok overgangen fra WRC 2 og R5-biler til fullblods WRC-biler på relativt kort tid. På WRC 2-nivå hadde disse gutta svært tøff konkurranse fra svenske Pontus Tidemand, som har kommet litt senere inn i WRC-varmen.

Pontus Tidemand. (Foto: Simen Næss Hagen)

Førere som Esapekka Lappi og Teemu Suninen er to eksempler på utøvere som tok overgangen fra WRC 2 og R5-biler til fullblods WRC-biler på relativt kort tid. På WRC 2-nivå hadde disse gutta svært tøff konkurranse fra svenske Pontus Tidemand, som har kommet litt senere inn i WRC-varmen.

Nå har imidlertid 28-åringen fra Charlottenberg i Sverige fått en gyllen mulighet, i alle fall for to løp. Et krevende Rally Monte-Carlo ble brukt som verdifull test i forkant av det som kanskje skal bli årets store høydepunkt, nemlig VM-runden på hjemmebane i Sverige.

– Ikke bare å sette seg inn

Én som dog vil dempe forventingene til Tidemand, er Andreas Mikkelsen, forøvrig tidligere lagkamerater fra EVEN Management. Nordmannen har stor tro på Tidemands ferdigheter, men han håper ikke svensken opplever for stort press fra hjemmefansen.

– Jeg håper ikke alle har for store forventninger. Det er ikke bare å sette seg inn og sette topptider i det andre løpet. Jeg håper selvfølgelig at han klarer det, men det er for mye å forvente at han skal gjøre det. Det er vanskelig, altså, sier Andreas Mikkelsen til Parc Fermé.

Andreas Mikkelsen og Pontus Tidemand har kjent hverandre i mange år. Her fra da de kjørte Subaru Cup sammen på Vålerbanen tilbake til 2009. (Foto: Simen Næss Hagen)

Pontus Tidemand er akkurat ferdig med gjennomkjøring og har også fått testet bilen ordentlig. Rally Monte-Carlo ble en verdifull erfaring, selv om det ikke ble noe toppresultat. For svensken var det viktig å sanke mil på vanskelige veier, med en 20. plass inkludert brutt løp og restart, før han nå har vendt snuta mot hjemlige og mer kjente trakter.

Føler ikke presset

Selv lytter han til Mikkelsens råd, og mener selv han ikke legger noe større press på seg selv uavhengig av hva hjemmefansen måtte føle.

– Jeg forsøker å fokusere på min egen prestasjon og ikke legge noe press på meg selv. Samtidig vet jeg at jeg har mange fantastiske supportere der ute som virkelig vil se meg lykkes. Men noe direkte press kjenner jeg ikke. Vi kommer til å gjøre vårt ytterste for et så bra resultat som mulig. Mer får vi ikke gjort, sier Tidemand til Parc Fermé.

Nå har han nesten et helt VM-løp på baken, i tillegg til en verdifull test. I høyrestolen har han med seg norske Ola Fløene, en kar han kjenner godt fra før ettersom Tidemand og Fløene samarbeidet i 2013 og 2014.

Optimister

Pontus Tidemand og Ola Fløene fra Rally Monte-Carlo for tre uker tilbake. (Foto: Red Bull Content Pool)

– Følelsen er veldig bra, og jeg har lært meg å kjenne bilen bedre. Så jeg trives godt med både bil og team. Vi er godt forberedte etter en god test og god notetrening, så vi har gjort alt vi kan for å gi oss selv så gode forutsetninger som mulig, sier Tidemand. 

Selv om Mikkelsen holder forventningene nede, så er han dog klar på at regner med at Tidemand vil vise et annet tempo enn i Monte-Carlo.

– Han kommer definitivt til å være mer konkurransedyktig i Sverige. I Monte tror jeg nesten han kunne kjørt fortere med Skodaen. Det tar jo tid, og alt er ikke gjort på to løp. Men det hadde vært gøy å se han så høyt opp som mulig, sier Hyundai-føreren.

Powered by Labrador CMS