Årets Rally1-biler er presentert – sjekk ut de aller siste testvideoene her

Det drar seg til når Rally-VM går inn i en ny og spennende periode. Hvilket team og hvilken fører får den beste kickstarten?

Publisert

RALLY: Her i Norge var det Sigdalsrally som opptok med oppmerksomhet hos rallyfansen, men parallelt med at Eyvind Brynildsen slo Ole Christian Veiby med fattige to tideler, så ble også årets Rally1-biler (WRC-betegnelsen har nå gått ut, journ.anm.) presentert i Østerrike.

Som kjent er det Toyota, Hyundai og Ford som er de tre bilmerkene som foreløpig er representert i rallysportens toppklasse, og sammen har hvert fabrikkteam fire førere hver som er signert med større og mindre forpliktelser.

Felles for teamene er at de alle har sine faste førere som etter planen skal kjøre samtlige løp, i tillegg til førere som vil dele tredje- og eventuelt fjerdebiler. Toyota har Elfyn Evans og Kalle Rovanperä, Hyundai har Thierry Neuville og Ott Tänak mens Ford-teamet M-Sport har trioen Craig Breen, Gus Greensmith og Adrien Forumaux i sine faste startoppstillinger.

Toyota skal også sjonglere mellom Sebastien Ogier og Esapekka Lappi. Førstnevnte, som er regjerende verdensmester, trapper ned karrieren ved å kjøre noen utvalgte løp mens Lappi er tilbake i Toyota og gjør i utgangspunktet resten av løpene etter Ogier som tredjefører. Toyota har også forøvrig japanske Takamoto Katsuta i et eget satelitt-team, og åpner også opp for en femtebil fra teamet som vil samkjøres med Katsuta ved tilfelle.

Med norske øyne er det mest spenning knyttet til Hyundai. For i deres tredjebil er det norsk-svenske Oliver Solberg, sønn av rallylegende Petter Solberg, og Dani Sordo som skal dele på arbeidsoppgavene. I kjent stil har ikke Hyundai gått ut med fullt program for dem begge, men slik Parc Fermé forstår det blir det et solid flertall av løp for Oliver i tredjebilen, og han kommer mest sannsynlig til å få kjøre en fjerdebil i de løpene hvor Sordo får oppdraget.

Hos M-Sport har de i tillegg hyret inn rallylegenden av dem alle, Sebastien Loeb, for Rally Monte-Carlo. Loeb har også spilt en viktig rolle for teamet i testfasen som har foregått jevnt og hektisk de siste månedene, men det vites foreløpig ikke om det blir flere løp for Loeb eller eventuelt andre førere. M-Sport er også kjent for å være et kundedrevet team, slik at de har mye lavere terskel for å åpne opp flere biler til førere som har med egne budsjetter.

Mens du kan nyte bildene fra lanseringen i Østerrike øverst i denne saken, så legger vi ved noen av de ferskeste testvideoene vi også kom over på YouTube-kanalen Passats de Canto som har dokumentert Rally1-testingen meget godt de siste ukene.

Powered by Labrador CMS