Bakkerud: – Det er bare å ta av seg hatten for dem

Ford-føreren innrømmer at han syns Volkswagen har tatt Rallycross-VM med storm litt vel fort.

Publisert

– Vi regnet med at dem skulle være der, men innerst inne håpet vi at det kanskje skulle ta litt lengre tid, humrer en imponert Andreas Bakkerud overfor Parc Fermé.

(Foto: Hoonigan Racing Division)

– Vi regnet med at dem skulle være der, men innerst inne håpet vi at det kanskje skulle ta litt lengre tid, humrer en imponert Andreas Bakkerud overfor Parc Fermé.

Bergenseren endte som nummer fire denne helgen, og ble beste nordmann da Petter Solberg punkterte i finalen i den franske VM-runden. Men på topp, atter en gang – Johan Kristoffersson, for fjerde gang på rad og femte gang av ni runder denne sesongen. Og for tredje gang med full pott, altså ledelse etter omgangene, semifinaleseier og finaleseier som totalt gir 30 poeng.

(Foto: Colin McMaster/McKlein)

– Jeg har aldri følt meg så komfortabel på regn. Bilen er helt fantastisk. Vi har ikke nødvendigvis vært så mye raskere, men det har vært utrolig komfortabelt, sa en lykkelig Kristoffersson etter målgang.

LES OGSÅ: Derfor ligger han an til å vinne VM med særdeles god margin

Hyller sin norske teamkompis

(Foto: Hoonigan Racing Division)

Og samtidig tillegger han Petter Solberg, nok en gang, store deler av æren for at det er nettopp han selv som dominerer Rallycross-VM slik en fører aldri ført har gjort det.

– Målet har vært å kjempe om team-mesterskapet, og jeg kunne aldri vært i denne posisjonen uten dette teamet og den hjelpen jeg får av Petter. Jeg lærer utrolig mye av ham og kan dra alle fordeler av det, sier Arvika-gutten.

Skryter av totalpakka

Dermed leder Kristoffersson nå med nesten 50 poeng på teamkamerat Solberg, og dersom han tar full pott nok en gang i Latvia, og attpåtil slår Solberg med mer enn 14 poeng, så er VM-gullet sikret to runder før slutt.

– Det er ingen tvil om at de har en god totalpakke. Bilen funker bra, og førerne er helt på topp på alle baner, på alle underlag under alle forhold. Petter har tre VM-titler under beltet, og Johan har prestert i mange andre grener. Volkswagen gjorde jo rallysporten nesten litt kjedelig, så nå er det opp til oss andre «top step up». Rallycrossen er ikke kjedelig, men det er aldri kult når samme person vinner hver gang, erkjenner Bakkerud, som er «best of the rest» på 6. plass sammenlagt, og fremdeles har noen teoretiske muligheter til å ta medalje.

LES OGSÅ: Bakkerud hater å skylde på andre seg selv etter fiaskohelg

– Altfor ustabil

For bergenserens del ble det en tøff helg totalt selv, selv om han glimtvis hevdet seg i teten. Denne gangen var det startene som skulle spille ham et puss.

– Jeg har vært altfor ustabil. Synd, men sånn er det. Det har vært forskjellige løpshelger hvor man har forskjellige styrker og svakheter, men det har helt klart vært en tøffere sesong enn hva jeg hadde håpet på. Man må bare være flink til å nullstille og gjøre sitt beste. Jeg er fornøyd med deler av kjøringen, men det er også deler jeg skulle ønske jeg var enda bedre på. I helgen var det startene, erkjenner 25-åringen.

Team-gull som gjelder

Petter Solberg har måtte innse at han har spilt annenfiolin i teamet ute på banen denne helgen, men har plukket jevnt med poeng og har fremdeles 15 poengs forsprang ned til Mattias Ekström på bronsemedalje. Han har nok innsett at gullet blir umulig å ta i år, men understreker samtidig hovedmålet om at det er teamet som skal vinne gullet i år framfor ham selv.

– Jeg er godt fornøyd med at teamet har tatt et stort steg i riktig retning på vått underlag. At mitt resultat ikke ble det beste, får jeg heller leve med til neste VM-runde om to uker. Vårt største mål denne sesongen er å vinne teammesterskapet, og dit er vi på god vei, sier Petter Solberg i en pressemelding.

Det er forøvrig vært å nevne at vi har hatt flere andre norske i aksjon i helgen, både i RX2, Super1600 og ikke minst EM-klassen for Supercars. Og av de beste prestasjonene vi kan nevne, så tok Thomas Bryntesson seieren hjem i finalen i Supercars-EM - samtidig som det er verdt å nevne at Simon Wågø Syversen kjørte inn til en god fjerdeplass i RX2, mens Thomas Holmen ble nummer seks.

Powered by Labrador CMS