Bekreftet: Ogier klar for Citroën

Franskmannen returnerer til moderteamet sitt for 2019.

Publisert

Det kunngjør Citroën fredag, én uke før Rally Wales.

Sebastien Ogier. (Foto: Red Bull Content Pool)

Det kunngjør Citroën fredag, én uke før Rally Wales.

Dermed er det satt punktum på en lang periode med rykter og spekulasjoner, hvor de største antakelsene nå er bekreftet. Sebastien Ogier kjører for Citroën-teamet i 2019, teamet han forlot etter 2011-sesongen til fordel for Volkswagen Motorsports rallysatsing.

Citroën-teamet har lenge ønsket seg franskmannens tjenester, hvor de i fjor tapte mot M-Sport i reforhandlingen har franskmannens karriere. Ogier har samtidig nylig uttalt at den neste kontrakten han undertegner, vil bli hans siste.

Dermed kommer Ogier til å legge opp med Citroën-logoen på kjøredressen. I kunngjøringen fra Citroën kommer det imidlertid ikke fram hvorvidt 2019 blir hans siste sesong, eller om kontrakten strekker seg over flere år. Ogier er imidlertid klar på at han har verdensmester-ambisjoner med det franske teamet, selv om Citroën har vært det klart svakeste teamet de siste sesongene.

Fristelse

– Det er flere årsaker som har påvirket avgjørelsen min. Jeg liker tanken om å jobbe med folk da det gikk veldig bra for noen år tilbake, og jeg er giret på muligheten å vinne VM for tre ulike fabrikanter. Og selv om jeg ikke tar noe for gitt, så er jeg overbevist om at bilen har et potensiale, sier Ogier i en offisiell uttalelse.

Ogier har hatt en innholdsrik utvikling på karrieren, spesielt etter at han forlot Citroën i 2011. Fram til da klarte han riktig nok å score syv seire i perioden hvor Loeb var i ferd med å avslutte sin dominerende æra, og fra 2013 til 2017 har han selv tatt opp arven til sin landsmann og navnebror.

Østberg uavkart

31 seire for Volkswagen og fem seire for Ford, og da intet mindre enn fem VM-gul på rad, er fasiten for Ogier, som altså nå fristes av tanken om å ta et nytt VM-gull sammen med Citroën for neste år.

– Det er med stor entusiasme jeg ser fram til denne utfordringen med Citroën. Faktisk så kan jeg ikke vente, spesielt da jeg ikke har glemt at det er dette teamet som først ga meg muligheten til å kjøre i VM, sier Ogier.

Ogier debuterte i Rally-VM i Super1600-klassen med en Citroën C2 i Rally Mexico 2008.

Det er forøvrig ingen klarhet i neste sesong for Mads Østberg. Nordmannen sikret seg kjøring for Citroën ut denne sesongen med unntak av Rally Spania, som var reservert for Sebastien Loeb.

Nordmannen jobber fortsatt for å beholde setet sitt for neste år, men ingenting er klart for 2019 for Østberg.

Powered by Labrador CMS