Beste Citroën, beste nordmann - men Mads håper på bedring

Nok en ikke uproblematisk løpsdag for Mads Østberg, men ser seg godt fornøyd med femteplass.

Publisert

Mens Andreas Mikkelsen brøt med girkasseproblemer etter syv etapper, har Mads Østberg holdt stand gjennom dagen - sine utfordringer til tross.

Mads Østberg fra åpningsetappen torsdag kveld. (Foto: @World/Citroën Racing)

Mens Andreas Mikkelsen brøt med girkasseproblemer etter syv etapper, har Mads Østberg holdt stand gjennom dagen - sine utfordringer til tross.

Det så absolutt lovende ut etter fredagens første etappe, med dobbelt norsk i tet. Siden skulle det bli krevende for Østberg, som likevel kan se at han er foran teamkameraten sin og attpåtil har klatret opp til en femteplass etter at flere førere har brutt.

– Jeg har blandede følelser. Vi har helt klart hatt utfordringer som vi må ta med oss, men det har også vært veldig mye bra, sier Mads Østberg til Parc Fermé.

Han lærer seg bilen stadig å kjenne, men vil ikke si han er 100 prosent komfortabel. Samtidig tar han selvkritikk på at noen av resultatene ikke har kommet, spesielt med droppen på SS3.

– Det var helt og holdent min feil, at jeg ikke klarte å stille om da det var tørrere enn forventet. Samtidig har vi hatt feilinformasjon i forhold til dekkvalg i dag, og vi føler ikke at det har vært noen fordel med startposisjonen, tvert imot, sier Citroën-føreren.

Nå ligger han 58,3 sekunder bak ledende Sebastien Ogier, og har i overkant 20 sekunder opp til pallplassen som innehas av Jari-Matti Latvala.

Innimellom der finner vi VM-leder Thierry Neuville, mens Østbergs stallkamerat, Craig Breen, er nede på en syvendeplass totalt.

Mads Østberg er raskere enn teamkompis Craig Breen, noe han sier seg fornøyd med etter en krevende dag. (Foto: @World/Citroën Racing)

– Jeg gjør så godt jeg kan. Jeg kjører fortere enn teamkameraten min så det må vi ta med oss. Resultatmessig er det ikke så verst, men vi har fremdeles litt å jobbe med. Samtidig vil jeg ikke røre bilen, vi kjører med det vi har testet med så får jeg bare lære meg bilen etter det.

Powered by Labrador CMS