Bitt av rallybasillen - men holder seg til rallycross enn så lenge

Snart er det kun internasjonal rallycross som gjelder, men Thomas Bryntesson er blitt så glad i rally at han ikke kan finne på å selge bilen.

Publisert

Det har vært en økende trend, spesielt denne vinteren, med at rallycrossførere melder seg på rallyløp for å få kjøretrening og nye opplevelser.

Thomas Bryntesson. (Foto: Simen Næss Hagen)

Det har vært en økende trend, spesielt denne vinteren, med at rallycrossførere melder seg på rallyløp for å få kjøretrening og nye opplevelser.

På ett rallyløp kjører man to til tre ganger så mye som man gjør i rallycross, inklusive treningsomganger og finaler, og smale veier av den ukjente sorten.

LES OGSÅ: Rallycrossførerne bytter ut bane med trær og brøytekanter

Dette har gitt Thomas Bryntesson verdifulle mil i kroppen mens rallycrossesongen er på vent.

– Jeg må jo beholde bilen. Det er så «grymt» kult og heftig med rally, sier Bryntesson, som ble beste C-fører i nasjonal klasse og nummer ni i NM-klassen (klasse 10 og 11 samlet).

På grunn av forhandlinger og fremdeles jakt på penger så vil ikke Bryntesson bekrefte satsingen sin i rallycross denne sesongen, annet enn at det blir kjøring.

Men det er naturlig å tro at det er EM og eventuelt det nordiske mesterskapet som blir på plakaten, som i fjor.

– Det går et løp i Lima om to uker, så vi får se om vi skal kjører der. Utover det blir det en rallypause og fullt fokus på rallycross framover, sier Bryntesson, som ellers holder kortene tett inn til brystet om hva som blir planen i år.

LES OGSÅ: Helskinnet i mål i rallydebuten – hinter om ny bursdagpresang

Thomas Bryntesson kjøpte seg en Volvo i nasjonal klasse før denne rallysesongen. Det har gitt verdifulle mil med kjøretrening. (Foto: Simen Næss Hagen)

BILDESERIE: Numedalsrally 2018

Powered by Labrador CMS