Valtteri Bottas vil helst forlenge Formel 1-karrieren.

Bottas vil forlenge Formel 1-karrieren inn i Audi-æraen

Årets silly season vil sannsynligvis bli både kaotisk og interessant med hele 15 førere uten kontrakt for 2025. Valtteri Bottas er en av de, og han vil helst bli værende der han er.

Publisert

FORMEL 1: Valtteri Bottas kjemper ikke lenger om pallplasser etter at han ble Sauber-fører i 2022. Teamet som lenge har hatt Alfa Romeo som tittelsponsor, og som de neste to årene ser ut til å skulle ha en noe forvirrende alternering av Stake og Kick som sponsornavn avhengig av hvilket land de kjører i, har måttet finne seg i å være blant de svakere teamene på griden. 

Men det kan fort endre seg fra 2026 da teamet blir til Audi, og da ønsker Bottas å være med. Finnen er som så mange andre førere inne i sitt siste kontraktsår denne sesongen, og selv om han har brukt mye tid på både sykling, kaffe og sin egen Gin de siste par årene har han ikke tenkt til å legge hjelmen på hylla av den grunn. 

– Jeg er fortsatt sulten etter å komme tilbake på pallen. Audi-prosjektet kan være neste mulighet, forteller han til Autosport. 

Samtalene om den videre fremtiden til og med 2026, året Bottas vil fylle 37 år, har ikke funnet sted enda, men han forventer at de vil komme opp innen kort tid. 

– Etter det jeg forstår kommer de til å ta beslutninger for årene fremover tidlig i år. Så ikke enda. Jeg kommer til å ha disse diskusjonene i første kvartal av dette året, sa han.

Om ikke Audi-samtalene skulle gå som ønsket vil han se til andre team. Finnen har tilsynelatende mer å gi på det øverste nivået. 

Powered by Labrador CMS