Carlos Sainz jr. har all grunn til å være blid om dagen. Han er sikret ytterligere to år for Ferrari, som per i dag framstår som det soleklart beste teamet i Formel 1.

Carlos Sainz jr. forlenger med Ferrari

Spanjolen får fornyet tillit fra Formel 1-sportens mest lengstlevende team.

Publisert

FORMEL 1: Dagen før helgens Emilia-Romagna Grand Prix starter med trening og kvalifisering kunngjør altså Ferrari på sin egen hjemmebane at de forlenger kontrakten med Carlos Sainz jr. 27-åringen signerte for Ferrari i forkant av 2021-sesongen, og hadde en kontrakt som i utgangspunktet gikk ut etter årets sesong.

Det var dog en opsjon på forlengelse for spanjolen, og den har nå altså trådt i kraft med ytterligere to år. Det betyr at han kjører for Ferrari til tidligst i utgangen av 2024-sesongen. Sainz har tidligere vært klar på at han har vært nære en forlengelse av kontrakten, slik at torsdagens nyhet ikke slår ned som noen umiddelbar bombe i Formel 1-miljøet.

– Jeg har alltid sagt at det ikke er noe bedre team å kjøre for i Formel 1, og det kan jeg bekrefte etter å ha kjørt her i ett år. Å ta på kjøredressen deres og representere dette teamet er unikt og kan ikke sammenliknes med noe annet. Mitt første år i Maranello var solid og konstruktivt, hvor hele gruppa har tatt store steg framover. Resultatet av det arbeidet har vært ganske tydelig så langt i sesongen, sier Sainz.

Han har opplevd en stor opptur etter at han ikledde seg rødt fra 2021-sesongen. Ferrari har slitt stort de siste sesongene, men Sainz kom unna fjoråret som beste Ferrari-fører med en hederlig femteplass totalt og fire pallplasser.

2022-sesongen kunne knapt startet bedre for teamet med en overlegen Charles Leclerc med to seire på tre løp og solid ledelse i mesterskapet. Sainz har også åpnet sesongen godt med en andre- og tredjeplass på de to første løpene, før han var uheldig i Australia og møtte bryte.

Han er likevel nummer tre sammenlagt før helgens Grand Prix på Imola, og teamsjef Mattia Binotto har nylig også konstatert at det ikke blir forfordelt noe teamordre i Ferrari riktig enda, til tross for at Leclerc har hatt en solid start på sesongen.

Powered by Labrador CMS