Neste år vil ikke Daniel Ricciardo sitte i den bilen.
Neste år vil ikke Daniel Ricciardo sitte i den bilen.

Daniel Ricciardo ute av McLaren

Spekulasjonene blir til virkelighet, og med det er Ricciardo ute av teamet etter 2022-sesongen.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Oscar Piastri-saken nådde et nytt ledd i dag. McLaren-teamet kunngjorde i dag ettermiddag at Daniel Ricciardo vil forlate teamet etter årets sesong, men har ikke sagt noe om hvem som vil ta hans plass.

Ricciardo hadde opprinnelig en flerårskontrakt sammen med teamet, men mange spekulerer i at bruddet på grunn av fjorårets Formel 2-mester, Oscar Piastri. Siden Piastri opprinnelig var bundet hos Alpine tyder dette mye på at det kanskje er inngått en byttehandel mellom de to teamene etter Fernando Alonsos sjokk-exit til Aston Martin.

— Det har vært et privilegiet å ta del i McLaren Racing-familien de siste to sesongene, men etter flere måneder med diskusjoner sammen med Zak og Andreas, har jeg bestemt meg for å terminere kontrakten, sier Daniel Ricciardo i en pressemelding.

Både han og teamet trekker frem spesielt én hendelse som et stort høydepunkt i Ricciardos tid med teamet. Seieren på Monza-banen i fjor var første gang på nesten 10 år at teamet tok plass på toppen av podiet.

— Det er ingen hemmelighet at vi håpet på å oppnå mer sammen, men å se han på toppen av podiet som McLaren-fører var et høydepunkt. Vi ønsker ham alt vel for fremtiden og vi vil nye den siste delen av sesongen samme, sa Zak Brown i samme pressemelding.

Powered by Labrador CMS