Alfa Romeo Racing Formel 1-bil i full fart inn i en trang sjikane.
Alfa Romeo har de siste årene vært tittelsponsor i Sauber-teamet. Nå er det godt mulig at et annet bilmerke som starter på A ønsker å involvere seg enda mer i det sveitsiske teamet.

Mange tegn tyder på at Audi snart ønsker å offentliggjøre samarbeid med Sauber-teamet

Selv om teamet formelt er kalt Alfa Romeo Racing i resultatlistene, er det selskapet Sauber som drifter teamet. Skal man tro ryktene er det godt mulig at Alfa Romeos sponsordager er talte.

Publisert

FORMEL 1: Det koker i silly season om dagen. Før årets sommerferie satt McLaren- og Oscar Piastri-sagaen fyr på internettet. I mellomtiden virker det som om VWs Formel 1-planer har lagt å ulmet i bakgrunnen.

FORMEL 1: Det koker i silly season om dagen. Før årets sommerferie satt McLaren- og Oscar Piastri-sagaen fyr på internettet. I mellomtiden virker det som om VWs Formel 1-planer har lagt å ulmet i bakgrunnen.

Faktisk så spås det nå at en kunngjøring om Audis involvering i Formel 1 kan være så nærme som denne helgen under Belgia Grand Prix.

Men hva er det som har gjør at det tar så lang tid før VW-gruppen ønsker å komme offisielt på banen?

Krever et relevant regelverk

Den store snakkissen de siste årene for teamene er det nye motorreglementet som har vært under utvikling. 16. august ble det nye motorregelverket lansert og noen av høydepunktene er å blant annet gjøre motorene billigere, og mulig å kjøres med 100 prosent biodrivstoff.

Skal man tro Red Bulls motorsport rådgiver, Helmut Marko, så er det avvente av dette reglementet som har gjort at VW-gruppen ikke har gitt mye lyd fra seg.

— VWs styrevedtak er at om det nye tekniske regelverket møter kriteriene, så har de et mandat å gå inn i Formel 1, sa Marko til Autosport etter Ungarn Grand Prix.

Ryktene sier nå at Audi jobber med å lande en avtale med det sveitsiske Sauber-teamet. Planen skal visstnok være å fortsette å produsere bilkomponentene i Hinwill der teamet er lokalisert, mens motor- og girkassene vil produseres i Audis fabrikk i Neuberg.

Porsche-avtale nært forestående

Ulikt Audis søsterselskap. Porsche er linket til å ha et samarbeid med Red Bull-teamet i minst ti år, etter at et antitrustdokument ble gjort offentlig i Marokko tidligere i år.

Det sies derfor at Porsche kommer til å benytte en stor del av den nye Red Bull motorfabrikken i Milton Keynes.

I følge de samme antitrustdokumentene som ble publisert tidligere i sommer, skulle en offentliggjøring om samarbeidet kommet allerede 4. august. Et mer nylig dokument publisert av antitrustmyndighetene i Marokko antyder at en kunngjøring kan komme så tidlig som 30. august.

Powered by Labrador CMS