De norske Porsche-gutta fortsetter å levere i supercupen

Dennis Olsen på 2. plass, mens Roar Lindland klinte til med årsbeste.

Publisert

For en gangs skyld legger vi nå vekten på prestasjonen til lyngdølen Roar Lindland i Ungarn denne helgen. Lindland som først og fremst kjemper om topplasseringer i den såkalte B-klassen for «gentlemen drivers» i Porsche Supercup.

Roar Lindland, her fra Le Mans-løpet tidligere i år, gjør det svært godt i B-klassen i Porsche Supercup. (Foto: Alexis Goure)

For en gangs skyld legger vi nå vekten på prestasjonen til lyngdølen Roar Lindland i Ungarn denne helgen. Lindland som først og fremst kjemper om topplasseringer i den såkalte B-klassen for «gentlemen drivers» i Porsche Supercup.

Totalt endte 39-åringen på 8. plass totalt, bare det en god prestasjon i seg selv. I tillegg var han som ventet overlegen i B-klassen på Hungaroring, hele 18 sekunder ned til andremann Egidio Perfetti, som også har norsk slekt i blodet.

Perfekt helg

Roar Lindland under Supercup-løpet på Hungaroring. (Foto: Porsche)

- Denne helgen har vært helt perfekt for min del. Alt har fungert optimalt, og jeg gjorde en nærmest feilfritt løp, sier Roar Lindland i en pressemelding etter løpet.

Lyngdølen var klart raskest hele helgen, og på lørdagens kvalifisering kjørte han inn til ellevte raskeste tid totalt – mer enn et sekund foran neste fører i kategori B.

Dennis Olsen kan se seg fornøyd med å ligge helt i toppen i Porsche Supercup. (Foto: Porsche)

- Jeg føler jeg har hatt veldig god progresjon denne sesongen, og å krone det med karrierens beste resultat her i Ungarn beviser på mange måter det. Det er også ekstra morsomt at det er på samme bane hvor jeg kjørte inn til karrierens beste resultat i fjor, sier Lindland.

Etter helgens seier har Lindland stått øverst på pallen i kategori B i fire av sesongens seks løp og tatt andreplass i de to siste. Dermed har han en ledelse på 22 poeng ned til Egidio Perfetti på andreplass.

LES OGSÅ: Supercup-triumfen på vent – Olsen skuffet over 5. plass

Befester 2. plassen

Også Dennis Olsen da, den norske unggutten som kjemper helt i toppen i den gjeve merkeserien. Nå er vi snart blitt såpass bortskjemte at det kun er seire som gjelder, men en 2. plass bak serieleder Michael Ammermüller er også mer enn godkjent.

Olsen beholder sin 2. plass i supercupen, 14 poeng bak sin tyske rival i både supercupen og den tyske Carrera-cupen.

- Jeg hadde et veldig bra tempo inne i dag, og hadde jeg fått en litt bedre start er jeg overbevist om jeg kunne kjempet om seieren. Sånn løpet utviklet seg er jeg veldig fornøyd med denne andreplassen. Jeg skulle gjerne utfordret Ammermüller om seieren, men det er enda mange løp igjen av sesongen, sier Dennis Olsen.

Spa neste

Ettersom Porsche Supercup samkjøres med Formel 1-sirkuset, samt at det ikke er tysk løpshelg igjen før i begynnelsen av september, så blir det en aldri så etterlengtet sommerpause for Olsen. Begge nordmennene blir å finne på startstreken på den legendariske Spa-banen i Belgia i slutten av august.

- De løpene gleder jeg meg veldig til. Spa er en av mine absolutte favorittbaner, og stemningen der er helt fantastisk, sier Olsen.

Samme tonen finner vi hos Lindland, som også konkurrerer i den franske Carrera-cupen ved siden av supercupen.

- Spa er en veldig spesiell bane, og jeg har kjørt der en del tidligere – både i Porsche Supercup og i den franske Porsche Carrera Cup-en. Jeg håper det kan gi meg en liten fordel så vi kan levere enda flere gode resultater, sier Lindland.

LES OGSÅ: – Overlegen nordmann på topp – akkurat som i skisporet

[td_block_ad_box spot_id="custom_ad_2"]

Powered by Labrador CMS