Dennis røk uklar med ny kompis: – Jeg har et mentalt overtak på ham

De var gode venner før løpshelgen. Så ble Dennis Hauger påkjørt i det siste løpet. Reaksjonen etterpå faller ikke i god jord hos 16-åringen.

Publisert

Det er altså bare å lære seg navnet Gianluca Petecof. 16 år fra Brasil og Ferrari-junior.

Dennis Hauger tok tredjeplass i sitt første løp i den tyske Formel 4-serien. Gianluca Petecof vant foran Roman Stanek. Men det er gutten i midten som skulle gjøre livet enda surere for Hauger på søndag. (Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

Det er altså bare å lære seg navnet Gianluca Petecof. 16 år fra Brasil og Ferrari-junior.

Og nå Dennis Haugers soleklare erkerival. En rivalisering som bygde seg opp i det siste av totalt tre løp i sesongåpningen på Oschersleben i det tyske Formel 4-mesterskapet.

Dennis Hauger har akkurat roet ned sitt eget hode etter kardinalfeilen fra andre løp som kostet ham en god seiersmulighet. I det tredje løpet var ambisjonen å klatre så mye som mulig, og nok en gang hadde 16-åringen et høyt tempo i feltet.

Usikkert vennskap framover

Så smeller det med Petecof. Unggutten som Hauger fortalte om før løpet hvordan han hadde stiftet bekjentskap med, fått god kontakt med og sånn sett blitt en god kamerat med. Tonen var rimelig annerledes etter løpet. Petecof hadde akkurat kjørt inn i bakenden på bilen til Hauger, kjørt av banen selv men samtidig sørget for en punktering som ødela løpet for Hauger.

– Jeg vet ikke hvordan det blir framover. Jeg får se om han sier unnskyld, men det virker ikke sånn. Jeg har ikke akkurat planlagt å snakke så mye med ham nå. Det blir bare dumt, sier Hauger til Parc Fermé.

Petecof fikk en drive through-straff som følge av incidenten. Samtidig viste TV-sendingen reprise fra det forrige løpet (se videovinduet over), der Petecof akkurat hadde ødelagt frontvingen sin i kollisjon med lagkamerat Paul Aron og fått huden full fra teamet da han kjørte inn i pit.

– Mister hodet totalt

Petecof svarte med å stikke vekk fra pitboksen i sinne. Og det er dette som Hauger mener er et godt tegn.

– Jeg merket på ham at han mister hodet totalt. Og det er fint med tanke på at han er min største konkurrent. Da vet jeg at han er mentalt svak og at jeg har et mentalt overtak på ham. Hele teamet klikket jo på an i depotet her, forteller Hauger.

Petecof vant det første løpet på lørdag, hvor Hauger ble nummer tre etter den massive opphentingen fra 11. startspor. Siden klarte verken Petecof eller Hauger å ta hjem flere poeng i de påfølgende løpene. Petecof uttalte seg slik, ifølge brasilianske Autoracing, etter løpet:

– Farten var der, men vi klarte ikke ta hjem de poengene vi hadde fortjent. Nå må man lære av feilene og komme sterkere tilbake. Jeg føler meg motivert for resten av året, sa Petecof uten å kommentere sammenstøtene med lagkompis Aron eller norske Hauger.

https://parcferme.no/notiser/satt-opp-en-forrykende-fart-i-tet-sa-gjorde-dennis-generaltabben/

Tok fullt ansvar for snurringen

Selv om det ble et klimaks i negativ forstand i det tredje løpet, så er Hauger også klar på at snurringen i det andre løpet var ene og alene hans feil. I klar ledelse og fart til å kunne kontrollere inn en seier, så ble han altså for bred, kom ut i det glatte underlagget på utsiden av kerbsen og snurret rundt.

– Det var en dum feil fra min side. Jeg bør ikke ta en slik risiko på den første runden, men da har jeg lært det. Ingen perfekt start på sesongen, men jeg vet jeg har farten inne og viste bra «racecraft» i begge løp på tørt, sier Hauger.

– Fikk du kjeft av teamet for at du gjorde en slik feil?

– Nei, det var greit. Eller liksom. Det var ingen sure miner. Jeg tok det tyngre enn dem. Det var min egen feil. Så da måtte man felle noen tårer og nullstille seg til neste løp. Jeg trengte litt alenetid for å nullstille meg, sier Hauger.

Psykisk kamp

(Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

Han innrømmer at det var lett at det kunne gå en kule varmt under hjelmen etter smellen med Petecof, men han fikk roet seg ned og slått seg til ro med at han føler seg mentalt sterkere enn rivalen.

– Jeg får jobbe litt med ham for å gjøre han enda svakere mentalt. Han fikk jo drive-through-straff som følge av det, og skal visst ha veivet med armene mot teamet mitt og tydeligvis vært misfornøyd med oss. Det blir jo bare for dumt, humrer Hauger.

Petecof har ikke gitt noen ytterligere kommentarer etter de konkrete hendelsene på Oschersleben.

Powered by Labrador CMS