Oliver Solberg er svært fornøyd med egen kjøring, men naturlig nok skuffet over at han likevel ikke sitter på en solid ledelse i WRC 2-klassen.

Rally Mexico, lørdag ettermiddag:

Derfor dropper Oliver å pugge video før han skal ta et siste magadrag i Mexico

Kvantespranget har vært enormt for Oliver Solberg etter punkteringen, men den som lever får se om det blir forgjeves å gå dypt i kjelleren på de siste etappene.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Hvis om, og dersom. En godt gjennombrukt tankegang i rally, for med så mange faktorer og eventualiteter er det ytterst sjeldent at et rallyløp går helt eksakt etter planen.

RALLY: Hvis om, og dersom. En godt gjennombrukt tankegang i rally, for med så mange faktorer og eventualiteter er det ytterst sjeldent at et rallyløp går helt eksakt etter planen.

Og det gjorde det dessverre ikke for Oliver Solberg. En punktering fredag spolerte sjansene for å vinne med mindre konkurrentene pådrar seg eksakt samme tidstap. For utenom dette er det ingen som har vært i nærheten av norsk-svensken.

Gjennom lørdagens etapper var han totalt 22 sekunder raskere enn Gus Greensmith, og 33 sekunder raskere enn Emil Lindholm kun to ordinære etapper og tre korte sprintetapper for publikum, totalt 62 kilometer med fart. For de øvrige lørdagsetappene ble avlyst for WRC 2-klassen etter avkjøringen til Esapekka Lappi, som ødela en telefonstolpe som gjorde at denne etappen ble avlyst andre turen.

– Det er irriterende når man vet hva som kunne ha vært. Uten punkteringen sier det seg selv. Da ville vi jo ledet ganske klart. Men dessverre, det er sånn det er, sa Solberg i mediasonen etter at lørdagens siste etappe var kjørt.

Oliver Solberg har vært i en klasse for seg selv på den korte og tekniske Las Dunas-etappen. Selv om han kjører en lavere klasset bil enn toppklassen, så var han henholdsvis fem og fire tideler unna totalseier på etappen, uansett klasse. Og naturlig nok soleklare etappeseire for WRC 2-bilene.

Skjønner ikke punkteringen

For i tillegg manglet Greensmith ny brannslukker etter at han hjalp Lappi på stedet - hvilket gjorde at alle biler fra herifra og ut måtte kjøre transport til den siste etappen før service ettersom Greensmith fikk ny slukker her.

For ordens skyld har Solberg 41,2 sekunder opp til Lindholm før de fire siste etappene skal gå fredag ettermiddag og kveld norsk tid, og løpsdistansen søndag er like lang som de fikk kjørt lørdag. Solberg skulle dog sett at han fikk flere etapper å kjøre inn tiden sin på gjennom lørdagen etter uhellet fredag.

– Jeg har sett inboarden om igjen og om igjen og ingen av oss kunne finne ut hvorfor vi punkterte, sier Solberg oppgitt om punkteringen.

Stoler på notene

Nå skal han gi alt på finaledagen i håp om å ta igjen så mye tid som mulig. Om det strekker til en pallplass får tiden vise, men etter all sannsynlighet er han avhengig av at Lindolm og eventuelt Adrien Fourmaux får et uhell. Leder Greensmith over godt over minuttet foran Solberg, og trenger kanskje en punktering tilsvarende Solberg for å gi norsk-svensken en ny mulighet.

Spesielt én etappe kan bli utslagsgivende søndag. Otates-etappen er over 3,5 mil lang og kan utgjøre store forskjeller dersom noen finner bedre flyten enn andre. Men Solberg er klar på at videopugging ikke er hans greie i forberedelsene til finaledagen i Nord-Amerika.

– Jeg ser ikke «crazy» mye på video. Jeg ser på for å ta et lite overblikk, men ikke noe mer utover det. Jeg liker å kjøre på notene mine, og det ser ut til å fungere så langt i år, slår han fast.

Spenning om pallplassene

På totallista har spenningen om totalseieren ebbet ut. Etter at Lappi forsvant ut av løpet har Sebastien Ogier en solid ledelse med 35 sekunder på teamkamerat Elfyn Evans.

Der er det dog spenning om andre- og tredjeplassen, ettersom Hyundai-fører Thierry Neuville har kjørt godt gjennom lørdagen og spist seg inn til kun 4,3 sekunder på Evans før søndagens siste etapper.

Kalle Rovanperä og Dani Sordo er allerede akterutseilt i pallkampen, med mindre det skjer uhell foran, mens de resterende fem plassene innenfor topp ti tilhører WRC 2-klassen etter det store mannfallet som har vært blant Rally1-førerne.

Powered by Labrador CMS