Derfor er det Formel E som Edward drømmer mest om

De fleste håper en dag å ende opp i internasjonal GT-racing eller i beste fall et Formel 1. Den nybakte formelbilmesteren Edward Sander Woldseth har andre planer.

Publisert

Han tok over stafettpinnen fra teamkompis Emil Heyerdahl ved å vinne den nord-europeiske formelbilserien Formel Nordic der han sikret tittelen på Mantorp Park sist helg. 

Edward Sander Woldseth i front under sesongfinalen på Mantorp. (Foto: Racefoto.se)

Han tok over stafettpinnen fra teamkompis Emil Heyerdahl ved å vinne den nord-europeiske formelbilserien Formel Nordic der han sikret tittelen på Mantorp Park sist helg. 

Og som én av fem unge utøvere til å konkurrere i Bilsporttalentet i høst, der vinneren skal kåres om en drøy måned, så er det liten tvil om at Edward Sander Woldseth har føyd seg inn i rekken av unge og ambisiøse utøvere som øyner et håp om en internasjonal karriere.

15 ganger på pallen

Totalt åtte seire og syv andre- og tredjeplasser ga Woldseth en margin på 40 poeng ned til Viktor Andersson på sølvplass.

– Sesongen har vært en «boost» i min karriere der jeg har fått utrolig mye positive tilbakemelding for kjøringen min og fått utrolig mye interesse rundt meg bak kulissene. Læringskurven har vært utrolig bratt og Team Greenpower har gjort en fantastisk jobb med alt. Uten de hadde det absolutt ikke gått, forteller Woldseth til Parc Fermé.

Ettersom det «bare» er 10 førere som har tatt poeng i Formel Nordic, så er det mye mer enn resultatene i seg selv Woldseth har fokusert på for å være bevisst over sin egen utvikling og progresjon. Likevel har han ikke glemt av gleden av å drive med bilsport.

– Det er ikke det å vinne en serie på vei opp som gir den store gleden i seg selv, men det er gleden får man i hvert løp. Å vite at du er mester er jo positivt, men det er det å fokusere der og da, å vite at at du er absolutt best når du vinner, det er det som er gleden for meg, sier 19-åringen fra Oppegård.

Mange aspekter i Formel E

Edward Sander Woldseth. (Foto: Racefoto.se)

Han håper det han har vist på banen i år kan åpne nye dører andre steder. For Woldseth til opp og fram. Tidligere i høst fikk han testet en britisk Formel 3-bil, og i dag har han testet TCR-bil.

Men det er formelbildrømmen han lever for. Og øverst på lista: Formel E.

– Formel E er jo noe jeg anser som noe av verdens høyeste nivå, og så utrolig mange aspekter som spiller inn. Det å spare på batteriet, regenerere energi, ikke overkjøre, trange vegger og så videre, sier Woldseth.

– Hvorfor Formel E som det ultimate målet framfor andre mesterskap?

– Jeg vil være en del av fremtiden og velger derfor å legge satsingen min mot Formel E. Elektrisk racing er jo fremtiden. Det er jo selvfølgelig en drøm å leve av racing, og er man på verdens høyeste nivå, så kan man leve av det. Men det krever utrolig mye innsats. Også er det den sjuke akselerasjonen og selve opplegget rundt som gjør at jeg vil den veien, sier han.

Powered by Labrador CMS