Derfor kan IndyCar i år skape enda større interesse i Norge

Den amerikanske formelbilserien er tilbake på norsk TV etter flere år på sidelinjen. 2019-sesongen kan bli ekstra spennende sett med nordiske øyne.

Publisert

Tidligere har både Viasat og Eurosport hatt rettighetene til IndyCar, men de siste sesongene har norske fans måtte ty til eget initiativ for å få med seg løpene.

(Foto: Richard Dowdy/IndyCar)

Tidligere har både Viasat og Eurosport hatt rettighetene til IndyCar, men de siste sesongene har norske fans måtte ty til eget initiativ for å få med seg løpene.

Nå har Viasat, gjennom eierne i NENT, fått tilbake de nordiske TV-rettighetene. Mye skyldes naturlig nok at både Felix Rosenqvist og Marcus Ericsson blir å finne permanent på startstreken i år, men det betyr også at norske fans nå får muligheten til å følge sporten på egne skjermer eller streamingtjenestene.

– IndyCar byr nok på den beste formelbilracingen i verden, sier TV-kommentator Atle Gulbrandsen, som nå også er sportssjef i Norges Bilsportforbund.

Tett racing

Han kommer ikke til å kommentere sendingene og overlater dette til de amerikanske kommentatorene, men selv om det mangler en nordmann i startfeltet, så kan det likevel være flere årsaker til at nordmenn kan fatte interesse for IndyCar denne sesongen, ifølge Gulbrandsen.

– Bilene er ikke så avanserte som i Formel 1, og budsjettene er langt mindre, men racingen er tettere. Det er mye mindre marktrykk, noe som gjør at bilene kan ligge nære hverandre, det blir massevis av forbikjøringer og spenning. Dessuten er banene spektakulære, og det er interessant med miksen av ovaler, gatebaner og vanlige racerbaner, sier Gulbrandsen.

Felix Rosenqvist, som kjører for Chip Ganassi Racing, er ventet å kjempe helt i toppen. Og selv om Marcus Ericsson aldri fikk et stort gjennombrudd i Formel 1, kan også han være med å kjempe i toppen. Ericsson kjører for Schmidt Peterson Motorsports og erstatter Robert Wickens som skadet seg stygt i Pocono i fjor og har kunngjort han fikk store lammelser i kroppen.

Gunstige sendetider

I tillegg er Indy 500, som går samme løpshelg som Monacos Grand Prix, IndyCar-seriens største høydepunkt. Dog vil ikke disse løpene kollidere tidsmessig for europeiske fans.

– Jeg tror spesielt Rosenqvist kan kjempe helt i toppen. Ellers blir det spennende med Fernando Alonso i Indy 500. Og det beste for oss nordmenn er kanskje sendetiden. De fleste løpene går søndag kveld norsk tid, sier Gulbrandsen.

Fjorårets sesong hadde totalt ni ulike løpsvinnere, og 14 ulike førere havnet på pallen minst én gang. Det er New Zealenderen Scott Dixon som er regjerende verdensmester, mens tidligere profilerte F1-førere som Takuma Sato, Sebastien Bourdais og Alexander Rossi også er verdt å bite seg merke i.

Powered by Labrador CMS