Derfor kunne ikke Dennis bli overrakt den store prisen

Det er kanskje noe som heter at man ikke ber om fridag på sin aller første betalte arbeidsdag.

Publisert

Dennis Olsen er kåret til «Årets bilsportutøver 2017». Relativt lav odds på den etter seieren i den tyske Porsche-cupen og sølvmedaljen i Porsche Supercup, som betalte seg i en proffkontrakt for yngre Porsche-førere.

Dennis Olsen kunne ikke være til stede da han ble kåret til Årets bilsportutøver. I stedet kunne foreldrene Elisabeth Olstad og Roy Espen Olsen motta prisen sammen med president Madsen. (Foto: Simen Næss Hagen)

Dennis Olsen er kåret til «Årets bilsportutøver 2017». Relativt lav odds på den etter seieren i den tyske Porsche-cupen og sølvmedaljen i Porsche Supercup, som betalte seg i en proffkontrakt for yngre Porsche-førere.

Men i forbindelse med Norges Bilsportforbunds tradisjonelle premiegalla fredag så var ikke Dennis Olsen til stede. I hans fravær stilte mor Elisabeth Olstad og far Roy Espen Olsen opp for å motta den anerkjennende prisen på vegne av sønnen.

Dennis Olsen. (Foto: Porsche AG)

21-åringen fra Våler i Østfold fikk vite om prisen noen dager før premieutdelingen og måtte spille inn en takketale som ble vist foran flere hundre oppmøtte på gallaen. Årsak: Dennis Olsen hadde sine første, offisielle arbeidsdager som Porsche-proff denne helgen i forbindelse med et langdistanseløp i brasilianske Sao Paulo.

Likevel - Olsen er meget stolt over prisen som setter ham på samme liste som Martin Schanche, Tommy Rustad, brødrene Henning og Petter Solberg, Mads Østberg og Andreas Mikkelsen for å nevne noen.

– Det er den desidert største prisen man kan få i Norge, og det er jeg utrolig stolt over. Jeg kunne aldri oppnådd noe slik uten alle støttespillere. Det har vært veldig mange gode prestasjoner av de andre norske utøverne, som gjør dette enda mer prestisjefullt, skriver Dennis Olsen til Parc Fermé fra Brasil.

Han føler norske bilsportutøvere holder et generelt høyt nivå utenfor Norges grenser, men at stabiliteten hans på resultatlistene har vært av den fremtredende sorten.

– I år har vært en spesiell sesong med mange gode resultater. Jeg tror jeg kan si at jeg har vært den utøveren som har vært mest jevn over sesongen som har ført til veldig gode resultater i mesterskapene, skriver Olsen videre.

Hans første oppdrag endte dog med den kjedelige sorten, uten at Olsen kunne lastes for det. Allerede på den fjerde runden var det over da lagkamerat foranledningen, Marcus Vario, fikk en konkurrent i siden og ble sendt av banen i høy fart.

Mer om Bilsportgallaen 2017 her:

Her er høydepunktene i bilder fra Bilsportgallaen 2017

– Presidenten med stor hyllest til rekrutteringen av norsk bilsport

50.000 kroner til Håkon (19): – Dette helt er rått. Fy flate

Nå starter reisen mot Le Mans-drømmen for Theodor Olsen

Powered by Labrador CMS