Utenom Formel 1 er det få andre bilsportkategorier som er mer ettertraktet for utøverne selv enn Formel E. Nå hankes Dennis Hauger inn for å få smaken på ett av alternativene dersom han ikke lykkes med Formel 1-drømmen.

Derfor vil Porsche at Dennis skal teste Formel E-bilen deres

– Vi er nysgjerrige på ham, sier Porsches Formel E-avdeling til Parc Fermé.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Onsdag avslørte nettstedet The Race at Dennis Hauger er én av tre som Porsche skal gi muligheten til å teste deres 99X-bil i Formel E. Det betyr at han blir den første nordmannen til å teste bilsportdisiplinen som så dagens lys for bare ti år siden, og i dag regnes for å være ett av de mer lukrative seriene for en bilsportutøver å delta i utenom Formel 1.

RACING: Onsdag avslørte nettstedet The Race at Dennis Hauger er én av tre som Porsche skal gi muligheten til å teste deres 99X-bil i Formel E. Det betyr at han blir den første nordmannen til å teste bilsportdisiplinen som så dagens lys for bare ti år siden, og i dag regnes for å være ett av de mer lukrative seriene for en bilsportutøver å delta i utenom Formel 1.

Selv har ikke Dennis Hauger besvart Parc Fermés henvendelse i dag, men etter at The Race avslørte nyheten bekreftet manager Harald Huysman dette overfor norske medier, med følgende sitat fra Dennis Hauger.

– Fokuset mitt for sesongen er selvfølgelig Formel 2 mesterskapet men synes det er kult å få denne muligheten. Jeg er veldig takknemlig for å ha blitt tilbudt testen av Porsche Motorsport og gleder meg til å prøve deres helelektriske formelbil.

Eneste utenifra Porsche

Parc Fermé har vært i kontakt med Porsches Formel E-avdeling, som direkte til oss også bekrefter nyheten. De skal selv kunngjøre med informasjon rundt testene de kommende dagene, men tar likevel bladet fra munnen om hvorfor de velger å hente nordmannen.

– Vi er nysgjerrige på å finne ut hvordan han mestrer vår elektriske Porsche 99X, som er en formelbil som åpenbart er ganske annerledes enn hva han er vant til, sier pressetalsmann Yannick Bitzer til Parc Fermé.

Den norske Formel 2-profilen hentes inn sammen med Thomas Preining og Matt Campbell. For spesielt interesserte nordmenn er dette to kjente navn, men da i retning en annen Dennis. Preining var teamkamerat og erkerival i DTM sammen med Dennis Olsen i fjor, der Preining også vant mesterskapet.

Matt Campbell har også tidligere kjørt i flere team sammen med Olsen i flere langdistanseløp, og var også en av erkerivalene i Porsche Supercup-sesongen i 2017.

Florian Modlinger, sjef for Porsches Formel E-avdeling.

Ingen ledige seter

Hauger har tett relasjon til Porsches Norges-avdeling, og har med sine tette bånd også kjørt flere løp i den skandinaviske Carrera-cupen. Porsche Motorsport og deres Formel E-avdeling avviser at denne linken har spilt noen rolle.

– Vi velger ikke ut førere for rookie-test basert på andre koblinger. Vi velger utifra kvalitetene de har, og Dennis har vært rask og konkurransedyktig i Formel 2, slår Bitzer fast.

– Ser dere for dere ham som en framtidig Porsche-fører?

– Dette er snakk om en test dag, og det er ingen ledige plasser. Å se på sjåfører utenfor Porsche er ganske vanlig, sier pressetalsmannen.

Formel 1 fortsatt Plan A

Han viderebringer også følgende uttalelse fra Porsches øverste Formel E-sjef Florian Modlinger til Parc Fermé.

– Disse rookie-førerne tar meg seg ferdigheter fra tre disipliner i racing, hybridprototype, GT3 og formelbil. Dette er verdifullt også for oss. Med Dennis henter vi også inn en utenfra Porsche. Han har imponert og vært raskt i Formel 2 de siste årene, slår Modlinger fast.

Pappa Tom Erik Hauger deler også en relativt sentral bektraktning på sosiale medier, i kjølvannet av potensielle spekulasjoner om en slik test er første signal på at Formel 1-ambisjonene ebber ut.

– Dette er bare en test. Plan A er selvfølgelig F1, skriver Hauger i kommentarfeltet i en link om nyheten han selv har delt.

Powered by Labrador CMS