Dette er fortrinnene som Dennis har klart å få på konkurrentene sine

Det oser et overlegent tempo av Dennis Hauger om dagen. 16-åringen forklarer noe av det han får til som ikke alle andre gjør.

Publisert

Fra første trening til siste meter var det ingen som kunne matche Dennis Haugers tempo under den italienske Formel 4-løpshelgen som for anledningen ble kjørt på ungarske Hungaroring. En miss i starten i siste løp kostet ham seieren, selv om han var farlig nær en hattrick også her på den aller siste runden.

Dennis Hauger. (Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

Fra første trening til siste meter var det ingen som kunne matche Dennis Haugers tempo under den italienske Formel 4-løpshelgen som for anledningen ble kjørt på ungarske Hungaroring. En miss i starten i siste løp kostet ham seieren, selv om han var farlig nær en hattrick også her på den aller siste runden.

– Jeg hadde egentlig en god start og klarte å bygge meg opp en ledelse på tre sekunder, mens han som leder mesterskapet hadde en forferdelig start og datt ned til 30. plass. Så alt så bra ut for meg, men så ble løpet rødflagget og restartet. Og denne gangen kvalte jeg nesten bilen, men rakk å clutche ut før den stoppet helt, sier Dennis Hauger om det som skjedde i forkant av tredje løp.

– Nesten perfekt helg

Fra en sjetteplass ut av startplata klatret han raskt opp til andreplass igjen etter at flere av konkurrentene barket sammen i andre sving. Og det tok ikke mange svingene før han var helt i hekken på hovedrival Gianluca Petecof, selv om brasilianeren sperret godt og hindret Hauger i å ta sin tredje seier på rad.

Nordmannen kunne imidlertid trøste seg med at han satte løpets raskeste runde fra sin andreposisjon, og foruten seieren i siste løpet var totalt overlegen på ren fart.

– Helgen var nesten perfekt, konkluderer Hauger, som før helgen hadde et mål om minst tre pallplasser, og gjerne en seier eller to.

Satt sammen en god runde

Allerede på kvalifiseringen viste han et styrketegn som de andre slet med å svare på. Under den ene kvalifiseringen var han så mye som et halvsekund raskere enn andremann, noe som i formelbilracing med identiske biler er å regne som et hav av tid.

– Vi klarte å sette sammen alle tre sektorene og få til en god runde, noe de andre ikke klarte på samme måte. De klarte kanskje én eller to gode sektorer, men ikke en hel runde. Så det gjorde forskjellen som ga oss tre pole positions, sier 16-åringen.

Under løpene klarte han også å utnytte bilen bedre enn hva han føler de andre konkurrentene fikk til, og med god hjelp med oppsett på bilen så fungerte alt som det skulle.

(Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

– Vi forandret litt på bilen før løpene for at dekkene skulle holde mye bedre. På siste løpet tok jeg igjen lederen, men slet med understyring hver gang jeg kom nærme ham. Da det regnet på siste runden, så kom jeg helt på siden av ham i andre sektor. Men det så ut som han ville kjøre inn i meg, så jeg holdt i stedet igjen og tenkte at det var bedre å få poeng i stedet for å havne i en krasj, konstaterer Aurskog-gutten.

Powered by Labrador CMS