Ekström hyller norske Stian - mener alle har noe å lære av ham

Det var ikke bare for å være grei at Mattias Ekström inviterte Stian Paulsen til frokost hjemme hos seg. Han ville oppriktig bli kjent med en som ofrer alt og litt til for bilsporten.

Publisert

Østfold-gutten er blitt kjent som en hardtarbeidende racingfører uten de største midlene til å konkurrere på et relativt høyt europeisk nivå i baneracing.

Det er så vidt han kan få endene til å møtes, og Paulsen har såpass mange jern i ilden at han knapt forstår hvordan han både rekker over alt og har motivasjon til alt.

Stor respekt

Én som har registrert dette er tidligere DTM-fører- og rallycrossverdensmester Mattias Ekström. Andreas Bakkerud sin lagkamerat i rallycross har gjennom vlogg-innleggene i sosiale medier registrert hvordan Paulsen, som en svært liten brikke i TCR Europe-serien, mestrer både i det hele tatt å stille til start og samtidig snuse på toppresultatene.

Audi-profilen bet seg såpass merke til Paulsen i forbindelse med runden på Hungaroring i sommer at han på eget initiativ inviterte 31-åringen til frokost hjemme hos seg selv.

– Jeg hadde et ønske om å fortelle han at jeg har stor respekt for slike som han som jobber så steinhardt som det han gjør og hvordan de legger ned så mye energi i fullt alvor. Det var slikt jeg vokste opp, og det ønsket jeg å formidle videre til han, sier Mattias Ekström til Parc Fermé.

Drømte om DTM

Motorsportmiljøet er forholdsvis lite, også til en viss grad på det internasjonale planet, men likevel var det noe mer enn en bare en hyggelig prat for Stian Paulsen. For ham er Mattias Ekström den største helten over alt på jord.

Derfor var det vanskelig for ham å fatte at hans største idol selv tok kontakt for å bli bedre kjent.

– Da jeg var liten, så var det DTM jeg drømte om. Det var drømmen min fra første stund mens alle andre skulle til Formel 1. Og blant racerførere er Mattias den grommeste av de gromme. Uansett hva han setter seg i, så en han styggrask. For meg er han av de største, om ikke den største, sier Paulsen til Parc Fermé.

– Hva tenkte du da om at han tok kontakt med deg?

– Å få melding av ham og bli invitert sånn, det har egentlig ikke gått opp for meg enda, selv om dette var tidligere i sommer. Samtidig må jeg også takke Andreas Bakkerud som tipset Mattias om å se på vloggene mine, sier Paulsen.

Ekström har noen tydelige budskap han ønsker å få fram med tanke på hvordan han bet seg merke i Paulsen sin måte å satse på.

– I dag er det altfor mange bortskjemte barn som får alt gratis. Jeg syns ikke at verden skal være sånn. Derfor er det inspirerende å se det Stian gjør. Alle har virkelig noe å lære av Stian.

– Hvor godt kjente du til han fra før?

– Jeg har visst litt hvem han var hele tiden. Jeg husker navnet blant annet fra Polo-cupen. Men da jeg ble bedre kjent med ham nå, så må jeg si at han virkelig er en fyr «på G». Ordentlig «på G», altså. Jeg syns han gjør det godt, og jeg håper han kan få enda litt mer hjelp. Litt mer testing og litt mer hjelp kan gjøre en stor forskjell for ham. Det er ikke så lett å få alt til å gå ihop, men det fortjener Stian.

«Bortskjemte snørrunger»

– Er det mange førere du generelt vier ekstra oppmerksomhet til?

– Bortskjemte snørrunger gidder jeg ikke legge merke til. Men slike som Stian, som jobber hardt og lever livet sitt for det her – de legger jeg merke til.

– Men hva legger du i de «bortskjemte snørrungene»?

– Jeg syns det er for mange som får ting altfor lett fra sine foreldre. Man kan selvfølgelig ikke skylde på dem som får det sånn, men jeg ser også mange som setter for lite pris på det de får. De må være takknemlige for å få muligheten, sier Ekström.

Selv om det er mange tunge dager og vanskelig for Paulsen å holde hodet over vannet til enhver tid, så er han klar på at bekjentskapet og samtalene med Ekström har gitt ham noe ekstra.

– Det gir jævlig stor motivasjon. Det gjør det, og det er noe jeg trenger om dagen, fordi det er tøft. Det er mye som skjer, bilen er skadet hele tiden og tiden løper fra meg rett som det er. Det at han tok kontakt med meg og spurte om jeg ville komme innom, det syns jeg var jævlig kult og det er jeg jævlig stolt over, sier TCR-føreren.

Powered by Labrador CMS