Emil (17) får dispensasjon til full Porsche-sesong i Skandinavia

Det første læreåret er gjennomført. Nå går Emil Heyerdahl «all inn» i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Publisert

Å kjøre i den såkalte «approved-klassen» har lavere aldersgrense, men samtidig noe mindre motoreffekt. Derfor kunne ikke racingspiren Emil Heyerdahl med full realisme sikte mot noen potensielle topplasseringer i fjor.

Emil Heyerdahl, her fra samlingen på Olympiatoppen over nyåret. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Å kjøre i den såkalte «approved-klassen» har lavere aldersgrense, men samtidig noe mindre motoreffekt. Derfor kunne ikke racingspiren Emil Heyerdahl med full realisme sikte mot noen potensielle topplasseringer i fjor.

I år er det annerledes. Selv om den ordinære klassen i utgangspunktet krever fylte 18 år, så får 17-årige Heyerdahl fra Bjørkelangen dispensasjon til å kjøre de første løpene før han blir myndig. Dermed kan han konkurrere på like vilkår denne sesongen i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Fortsatt er ikke detaljene for sesongen bekreftet.

Vil kjempe i toppen

– Det er veldig vanskelig å sette noen forventninger allerede nå, men jeg har allerede en sesong med litt erfaring fra Porsche og de skandinaviske banene, så jeg ønsker helt klart å være med og kjempe i toppen fra starten av, sier Heyerdahl til Parc Fermé.

Av totalt syv løpshelger kjøres to av dem på Rudskogen, henholdsvis 29.-30. mai og 11.-12. september. Heyerdahl forventer at det livsnødvendige læreåret nå kan konverteres til en sesong hvor man fokuserer på detaljene framfor det grunnleggende.

– I 2019 var det veldig mye nytt, for å gå fra en Formel 4-bil til Porsche var en meget stor overgang. Men vi jobbet veldig strukturert med teamet og ingeniøren, så nå handler det vel om hele systemet med dekkstrategi og mye tettere fightning, spår 17-åringen, som fyller 18 i midten av juli.

Han er tilknyttet bilsportforbundets såkalte «satsingslandslag», som får så jevn og tett oppfølging fra forbundhold som mulig. I tillegg er Porsche Norge en av hans viktigste samarbeidspartnere.

Jobbet hardt fysisk og mentalt

Emil Heyerdahl fra fjorårets debutsesong i Porsche. (Foto: Bengt-Åce Gustavsson)

Men selv om han sikter mot muligheter mot den prestisjetunge tyske Carrera-cupen, og ikke minst Porsche Supercup, så er fokuset nå på den skandinaviske cupen. Han vil foreløpig ikke avsløre hvilket team og opplegg det blir rundt kjøringen, foruten at det altså blir full skandinavisk sesong.

Og han mener han selv er godt forberedt på sesongstarten som skjer på Knutstorp i midten av mai.

– Det som må til er å være i toppen fra starten. Vi har jobbet meget hardt gjennom vinteren med alt av mental og fysisk trening, analyser og andre avgjørende ting. Men som vi har sagt tidligere, så har vi fått mer erfaring av den tette fighten som er i et så nevnt mesterskap som denne cupen, sier han.

Powered by Labrador CMS