Espen hyller nivået i norsk rallycross – setter årets gull høyest i karrieren

Men EM-satsingen må likevel la vente på seg for Espen Isaksætre.

Publisert

Han har hatt en fremadstormende karriere med forhjulsdreven rallycross de siste fem årene, selv om det internasjonale gjennombruddet fortsatt lar vente på seg for Espen Isaksætre. I år ble det nok en gullmedalje i Supernasjonal klasse 1, internasjonalt kjent som Super 1600, og hans tredje i rekken.

Espen Isaksætre tok i helgen sin tredje gullmedalje i karrieren. Til venstre fjorårets mester Asgeir Taraldsen og til høyre årets bronsevinner Ole Henry Steinsholt. (Foto: Anne Beth Mål Arntzen / ARNTZEN Foto)

Han har hatt en fremadstormende karriere med forhjulsdreven rallycross de siste fem årene, selv om det internasjonale gjennombruddet fortsatt lar vente på seg for Espen Isaksætre. I år ble det nok en gullmedalje i Supernasjonal klasse 1, internasjonalt kjent som Super 1600, og hans tredje i rekken.

Likevel er årets gull av den ekstraordinære sorten, skal vi tro Espen selv. En ting er at 2020-sesongen ble såpass spesiell, men dette har ikke påvirket nivået ute på banen.

– Det hardeste feltet i NM

– Dette året i NM har vært grisetøft, sier Isaksætre, og viser til at det har vært mange førere om beinet når man skal kjempe om viktige NM-poeng.

– Det har gjort oss veldig skjerpet. Dette har uten tvil vært det hardeste feltet jeg har vært med på i NM. I år føler jeg vi har hatt alt, med unge, fremadstormende gutter og jenter som er uredde, og andre førere som har mye erfaring fra dette gamet, sier Flisa-gutten.

Det ble andreplass i finalen på Momarken, men han har sanket jevnt og trutt med poeng og vant til slutt med relativt god margin sammenlagt etter tre fullførte NM-runder. Det ble dog ingen suksess i Bakkeløp-NM helgen før, men like fullt ble bakkeløpet på Lillehammer en svært viktig og avgjørende test før NM-finalen i rallycross med sin Peugeot 208.

Ingen EM-satsing i år

Espen Isaksætre. (Foto: Anne Beth Mål Arntzen / ARNTZEN Foto)

Men - Isaksætre er gjerne et navn vi knytter til Rallycross-EM. Neste runde på den internasjonale kalenderen er på Circuit de Barcelona-Catalunya i Spania, men det blir uten Isaksætre på startstreken. Dette til tross for at de stadig gjør store framskritt med bilen, og sakte men sikkert kan begynne å nærme seg de aller beste.

– Vi hadde egentlig planer om å kjøre noen løp i EM i år, men slik som situasjonen er nå, så ahr vi dessverre valgt å legge disse planene bak oss for å fokusere helt og holdent mot neste år. Selvfølgelig er det kjipt, for det skulle vært artig å kjøre mot de andre i EM igjen dette året, men vi jobber mot en ny satsing i Europa igjen, sier 26-åringen.

Mangel på kjøring med egen bil gjorde at Isaksætre, i likhet med mange andre i hans omgangskrets, gikk til innkjøp av en gokart i fjor som han har gått god bruk for i år. Og han konstaterer at gokart er noe han kommer til å bruke enda mer i sin alternative kjøretrening for neste sesong, i og med at gokartbanene på både Vålerbanen og i Elverum bare er et steinkast unna der han bor og jobber.

– Det blir jo selvfølgelig en konkurranse med gokart også, når det er flere habile sjåfører du kjører mot. Du har nesten ikke rukket å ta av deg hjelmen før du spør hvilke tider de andre har kjørt på. Så dette har hjulpet meg mye, sier Espen.

Powered by Labrador CMS