F1-feltets kjæledegge stjal showet i sensasjonell sluttspurt i Østerrike

Da det gjaldt som mest kjørte McLaren-unggutten Lando Norris inn den tiden han trengte på Lewis Hamilton for å sikre karrierens første pallplassering.

Publisert

Rett på sak; Valtteri Bottas åpnet sesongen med seier, i år som i fjor, og Charles Leclerc sikret altså andreplassen under sesongåpningen - dette til tross for at Ferrari i år kanskje aldri før har framstått svakere i feltet.

Lando Norris. (Foto: McLaren)

Rett på sak; Valtteri Bottas åpnet sesongen med seier, i år som i fjor, og Charles Leclerc sikret altså andreplassen under sesongåpningen - dette til tross for at Ferrari i år kanskje aldri før har framstått svakere i feltet.

Men det var det som skjedde rundt tredjeplassen som ble det store samtaleemnet. Og alt munnet ut i en deja vu-liknende situasjon fra Brasils Grand Prix i fjor, der Red Bulls Alexander Albon lå an til karrierens første pallplass før han ble påkjørt av Lewis Hamilton.

LES OGSÅ: F1-stjerna Landos tanker om sin unike åpenhet: – Mange gir ikke et normalt uttrykk av seg selv

Ny smell mellom Hamilton og Albon

(Foto: Charles Coates / Motorsport Images / McLaren)

Og dette skjedde altså igjen. Samme situasjon mellom samme førere, med samme utfall på pallen. Lewis Hamilton gir Alexander Albon for lite plass i fjerde sving, der thai-briten ender opp med snurring. Hamilton ligger med dette an til andreplass, men tidlig ble det avgjort at den regjerende verdensmesteren får en fem-sekunders straff.

På dette tidspunktet ligger McLaren-fører Lando Norris, feltets yngste fører, over seks sekunder bak Hamilton, og med det synes pallplassen å være umulig. Å ta inn over ett sekund på verdens beste Formel 1-fører for øyeblikket er ikke noe en 20-åring i en McLaren på papiret har sjans på - spesielt med tanke på at han tidligere i løpet hadde tapt terreng til Sergio Perez og hadde mer enn nok med å holde unna for teamkompis Carlos Sainz jr..

Tjente inn tapt terreng

Men Norris satte inn en forrykende sluttspurt, og målstreken passerte han som fjerdemann, 4,8 sekunder bak Hamilton. Men så skal vi da trekke fra denne fem-sekunderen hos Hamilton. Og med det tar Norris altså sin aller første pallplass, McLaren tar nok en etterlengtet pallplass - selv om de fikk den på etterskudd av Sainz jr. i Brasil i fjor.

– Jeg er målløs. Jeg rotet det til underveis et par steder. Carlos kom seg også nesten for meg, men jeg klarte å komme meg tilbake og utfordre «Checho» (Sergio Perez) igjen. Og nå står jeg her på pallen, sa en rørt og lykkelig Norris etter mål.

– Jeg pushet så hardt jeg kunne på slutten. Jeg er så glad på vegne av teamet, med tanke på hvor vi var for to år siden. Jeg er stolt av å være en del av teamet, sier han.

(Foto: Zak Mauger / Motorsport Images / McLaren)

Norris er til tross for en lite innholdsrik Formel 1-CV en av de mest populære førerne i feltet, spesielt blant den yngre garde. 20-åringen er blitt en sterk profil i sosiale medier, kall ham gjerne en influencer om du vil, og sammen med høy humorfaktor på sine sosiale medier-profiler har han også over 100.000 som følger ham på spill-streamingplattformen Twitch.

Stort mannefall

Forøvrig bar sesongåpningen på Red Bull Ring ikke bare preg av smittevernstiltak og null tilskuere. Men det virket som flere av bilene ikke hadde lyst til å fullføre årets første løp.

Totalt syv førere brøt løpet formelt, der Red Bull-favoritten Max Verstappen tidlig måtte kaste inn håndkledet med motor problemer. Begge Haas-bilene måtte bryte med bremseproblemer, mens Daniel Ricciardo i Renault, Lance Stroll i Racing Point og George Russell i Williams også måtte bryte med tekniske problemer.

Helt på tampen måtte også Alexander Albon og Daniil Kvyat gi seg, selv om de får formelt en plassering i løpet fordi det bare var fire runder igjen. Albon fikk motorproblemer, mens venstre bakhjul eksploderte på bilen til russeren.

Powered by Labrador CMS