Fans kom seg inn på banen før løpet var over – arrangøren etterforskes

Sao Paulo Grand Prix ble dramatisk både i starten og på slutten av løpet. I etterkant ble det klart at det kunne blitt skummelt også for tilskuerne.

Publisert

FORMEL 1: Selve løpet ble vunnet av Max Verstappen foran Lando Norris og Fernando Alonso. I tillegg til en intens kamp om tredjeplassen mellom Alonso og Perez var løpet preget av en krasj mellom Alexander Albon og Nico Hulkenberg i starten. I tillegg kom Charles Leclerc aldri i gang etter at han havnet i barrieren på formasjonsrunden.

Etter løpet ble det klart at en stor gruppe tilskuere klarte å komme seg ut på banen ved sving 1 mens løpet ble avsluttet og det fortsatt var biler på banen. Ingen skal ha blitt skadet, men hendelsen kunne fått fatale konsekvenser.

Dommerne har snakket med de involverte og sett på videobevis. Arrangøren har innrømmet at sikkerhetstiltakene ikke var tilstrekkelige. De sa seg også enige i at lignende situasjoner har oppstått i Brasil tidligere, og at den aktuelle situasjonen var uakseptabel. 

Innen 30. januar må de levere enn rapport som adresserer problemene og hvordan dette skal løses innen neste års løp. Samtidig ber dommerne FIA om å etterforske saken videre.

Arrangøren har allerede vært i fokus denne helgen etter at deler av tribune-anleggene fløy av gårde og satte tilskuere i fare da uværet slo inn under fredagens kvalifisering.

Powered by Labrador CMS