Charles Leclerc.

Mexico City Grand Prix, kvalifsering:

Ferrari-dobbel, Ricciardo-sjokk og Norris-fiasko

Den rødfargede duoen lurte alle med et ekstra ess i ermet. Og Daniel Ricciardo gjør sin beste kvalifisering siden han tok pole position i nettopp Mexico for hele fem år siden.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Sirkuset slutter ikke å overraske på kvalifiseringene, og atter en gang viser Ferrari monster-fart på kvalifiseringene. I de syv løpene siden sommerferien var over, denne helgen inkludert, har Max Vertsappen tatt bare to bestetider på kvalifiseringene. Og det skulle ikke bli verdensmesterens tur denne helgen heller.

Ferrari hadde dog ingen tider å skrive hjem om basert på den tredje fritreningen for helgen, bare timer før kvalifiseringen. Med en 13. og 15. tid luktet det alt annet enn topptider på kvalifiseringene, men da det gjaldt som mest å slo de til med Charles Leclerc på toppen, bare 67 tusendeler foran sin teamkamerat Carlos Sainz jr. Verstappen tok riktig nok tredje tiden.

– Nå har det vært to helger på rad hvor folk ikke tror på oss, men for å være ærlig så forventet jeg ikke pole position nå heller. Vi manglet fart på trening tre, men vi satte alt sammen på nytt, fikk på nye dekk og gjorde store framskritt. Men nå må jeg fokusere på løpet i morgen. Vi har mange pole positions, men vi må få konvertert det til seire, sa Leclerc etter lørdagens kvalifisering.

Daniel Ricciardo overrasket alle på kvalifiseringen.

Ellers hevet mange øyenbrynene på tempoet til AlphaTauri-fører Daniel Ricciardo gjennom kvalifiseringen, spesielt fordi han manglet tempo i Austin for én uke siden, da han var tilbake etter mange ukers skadeavbrekk etter Nederland Grand Prix.

Men tempoet var ikke tilfeldig, der han jevnlig plasserte seg høyt oppe på lista. Og når alt skulle gjøres opp, så endte Ricciardo faktisk på en fjerdeplass, drøye to tideler bak Leclerc. Sist han leverte tilsvarende kvalifiseringsresultat var under Belgias Grand Prix i 2021, og han har ikke levert en bedre kvalifisering siden han tok pole position på nettopp Autodromo Hermanos Rodriguez i Mexico i 2018, altså fem år siden.

Han har riktig nok startet like langt, eller lengre framme i mellomtiden, det vil si på Monza i 2021 og 2022, men i 2021 tjente han to plasser på sprintkvalifiseringen, mens han tjente plasser på grunn av andres gridstraffer i 2022.

Ellers verdt å nevne at dagens store negative overraskelse var Lando Norris, hvor alt raknet allerede i Q1. McLaren-føreren har vært en store formføreren sammen med teamkamerat Oscar Piastri og McLaren-teamet forøvrig, men i Mexico ble et aldri satt en konkurransedyktig rundetid, og publikumsfavoritten fra England endte nest sist, altså helt nede på en 19. plass.

Powered by Labrador CMS