Føler seg helt utestengt fra miljøet etter suspensjon – slik praktiseres regelverket når man har mistet lisensen

De ble begge fratatt lisensen etter årets første NM-runde, men Trond Simen Larsen og Ole Henry Steinsholt opplevde et nytt sjokk når de ble minnet på hva suspensjonen egentlig innebærer.

Publisert

Det var i A-finalen i klasse 1 på Gardermoen under sesongåpningen i Rallycross-NM i juni at det gikk galt. Ole Henry Steinsholt og Trond Simen Larsen duellerte side om side inne i en gulflaggsone etter at Espen Isaksætre måtte parkere med tekniske problemer. Duellen endte med at Steinsholt smalt rett inn i Isaksætre sin bil.

Juryen konkluderte etterpå med at Larsen og Steinsholt hadde like mye skyld i hendelsen, og de slo hardt ned på hendelsen ved å innstille dem til Domsutvalget for inndragning av lisens - i tillegg til utelukkelse fra stevnet og en bot på 5000 kroner.

Larsen lot saken gå til Domsutvalget, mens Steinsholt anket avgjørelsen - som dermed ble sendt direkte til Appelldomstolen. I etterkant har begge av bilsportens selvdømmeorganer landet på samme konklusjon vedrørende juryens innstilling for lisensinndragning; både Larsen og Steinsholt suspenderes i tre måneder.

Månedsabonnement

99,-

3,25 kroner dagen!

Få tilgang her!

Halvårsabonnement

499,-

Under 2,75 kroner dagen!

Få tilgang her!

Helårsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Få tilgang her!

Viktig informasjon nå i starten!
Har du allerede et abonnement fra vår forrige plattform?
Husk å sette et nytt passord under «Har du glemt ditt passord?» når du logger inn.
Dette trenger du å gjøre kun én gang, så forblir du logget inn på nettleseren du befinner deg i!
Powered by Labrador CMS