Martinius Stenshorne vant lørdag sitt første Formel 3-løp.

Tok sin første seier på historisk dag:

– Føles veldig bra

Martinius Stenshorne imponerte i Melbourne med seier på det som ble en historisk norsk dag.

Publisert

FORMEL 3: Lørdag 23. mars er en historisk dag for Martinius Stenshorne, Hokksund og norsk motorsport. I sprintløpet i Melbourne sikret unggutten sin første Formel 3-seier på imponerende vis. 

LES OGSÅ:

Tok sin første Formel 3-seier

FORMEL 3: Lørdag 23. mars er en historisk dag for Martinius Stenshorne, Hokksund og norsk motorsport. I sprintløpet i Melbourne sikret unggutten sin første Formel 3-seier på imponerende vis. 

Det var naturlig nok en god opplevelse etter at sesongstarten i Bahrain endte med null poeng i lomma. 

– Det føles veldig bra så klart. Bahrain var ikke en bra helg for oss siden vi slet litt i kvalifiseringen. Vi klarte å gjøre noen forbikjøringer der men å kvalifisere bedre her hjalp mye, forteller Stenshorne under pressekonferansen etter sprintseieren. 

Hjelp fra sikkerhetsbilen

Stenshorne startet løpet fra andre startposisjon ved siden av Laurens Van Hoepen, og seerne som hadde snudd døgnet ble vitne til en tett fight mellom de to gjennom de første rundene. 

Martinius Stenshorne imponerte i Melbourne lørdag morgen lokal tid.

– Starten var ganske bra også ble det blitt fighting med Van Hoepen fordi DRS var effektivt. Etter det kom jeg meg fordi og utenfor DRS, men så kom Lindblad ganske fort så da var det fint med sikkerhetsbil, forteller han til Viaplay. 

Martinius var glad for at sikkerhetsbilen kom ut når den gjorde, ettersom at Arvid Lindblad på det tidspunktet nærmet seg nordmannen ute på banen. Selv slet nordmannen med dekkene.

– Han kom veldig fort og jeg slet virkelig med dekkene. Sikkerhetsbilen hjalp meg mye med å få dekkene tilbake og etter det var tempoet ganske sterkt, forklarer Stenshorne under pressekonferansen. 

I mesterskapet har Stenshorne klatret til 10. plass med sine 10 poeng. 

Spent på hovedløpet

Etter tre løp begynner Stenshorne å få en bedre og bedre forståelse av Formel 3-bilen. Den største overgangen er at det kreves mer dekksparing, og ikke minst at det her brukes DRS. 

– Man må spare mer dekk, også er det DRS som jeg ikke er vant til fra FRECA. Det hjelper mye med forbikjøringer og det gjør at man ikke trenger å være så stressa og kan ta seg god tid. Jeg liker det så langt så får vi se hvordan det går fremover, sier Stenshorne. 

I hovedløpet som ruller i gang 23:00 lørdag kveld starter Stenshorne som nummer 11. Etter godt løpstempo i alle løp så langt i år er det grunn til å tro at Stenshorne kan avansere i feltet, men utfordringen med å ta vare på dekkene vil bli enda større med flere runder på programmet.

– I morgen blir det enda vanskeligere med flere runder, så vi må ta godt vare på dekkene. I dag var den første gangen vi kjørte med medium-dekkene så vi lærte mye av det så nå må vi bare ta med den erfaringen inn i morgendagen, avslutter dagens seierherre. 

Powered by Labrador CMS