Ford vurderer Formel E – vil gjøre en avgjørelse tidlig i 2019

Ford og motorsport hører definitivt sammen, og nå tenker den blå ovalen på å kaste seg på Formel E-bølgen.

Publisert

Det avslører Ford Performance sin internasjonale sjef, Mark Rushbrook, overfor avisen Autosport.

Ford Performance sin internasjonale sjef, Mark Rushbrook, er klar for å gå helhjertet inn for elektrisk bilsport. (Foto: Ford Performance)

Det avslører Ford Performance sin internasjonale sjef, Mark Rushbrook, overfor avisen Autosport.

Ford er et bilmerke som har markert seg over hele kloden i både rally, baneracing og rallycross - og er her i nord tettest knyttet opp mot rallysporten med mangeårig suksess på skogen helt tilbake til 70-tallet.

Formel E vs. rallycross

Godt inne på denne siden av tusenårsskiftet blir det imidlertid stadig mer og mer fokus på elektrifisering av de ulike grenene.

Rallycrossen jobber med å få dette på plass til VM i 2021, til tross for at en rekke fabrikker nå har tatt avstand fra verdensmesterskapet, mens den internasjonale elektriske formelbilserien Formel E stadig tiltrekker seg nye fabrikanter.

– Vi har gjennom 2018 sett nøye igjennom alle ulike typer bilsport for å forstå hvilke alternativer som finnes innenfor elektrisk motorsport, enten det er snakk om hybrid eller helelektrisk. Med tanke på Ford sin plan for personbilene, så er vi veldig interesserte i å satse på elektrisk motorsport i den nærmeste framtid, sier Rushbrook til avisen, og understreker at Formel E står på blokka over retninger Ford vurderer.

https://parcferme.no/annen-motorsport/ford-mustang-vender-tilbake-til-den-spektakulaere-australske-racingserien/

Bestemmer seg snart

Samtidig holder de fortsatt et øye med rallycrossen. Før jul reiste Andreas Eriksson fra Olsbergs MSE over til USA blant annet for å snakke med Ford Performance, i håp om å få til et samarbeid om elektrisk rallycross i framtiden.

Ford skal i så måte, etter det Parc Fermé kjenner til, være en av fabrikantene som er i dialog med IMG om elbil-rallycross i 2021. Sist Ford var involvert i rallycross var så sent som i 2017 sammen med Ken Blocks Hoonigan Racing Division, før de valgte å trekke seg ut før fjorårssesongen.

– Vi vil fortsette å studere alle, eller de fleste av alternativene, og jeg tror vi kommer til å ta en avgjørelse tidlig i 2019, sier Rushbrook.

Powered by Labrador CMS