Dennis Hauger fra den karakteristiske og doserte sving 3 på Zandvoort-banen.
Dennis Hauger fra den karakteristiske og doserte sving 3 på Zandvoort-banen.

Formel 2, Nederland - hovedløp:

Formel 2-favorittene forsvant én etter én mens Dennis sikret helt grei poengfangst

Dennis Hauger og de andre outsiderne fikk en gavepakke av tetstriden i Formel 2, men det var ikke nordmannen som utnyttet den sjansen best.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Det ble en høydramatisk start på søndagens hovedløp i Formel 2 fra Zandvoort-banen i Nederland. Det ble besluttet en rullende start grunnet de vekslende vær- og førerforholdene ute på banen, og med slicksdekk på samtlige biler skulle det bli en kaotisk første sving.

FORMEL 2: Det ble en høydramatisk start på søndagens hovedløp i Formel 2 fra Zandvoort-banen i Nederland. Det ble besluttet en rullende start grunnet de vekslende vær- og førerforholdene ute på banen, og med slicksdekk på samtlige biler skulle det bli en kaotisk første sving.

Fra andre startposisjon hadde Dennis Hauger heng på pole-sitter Jak Crawford, og begge Red Bull-juniorene berget seg så vidt i den første svingen, der flere andre endte med enten å snurre eller å skli ut i grusfella. I forkant av dette hadde Jack Doohan prestert å snurre og bli stående ut av siste sving i akselerasjonen til løpsstart, og med det var løpet allerede over her for australieren som har hatt en svært god utvikling på sesongen de siste løpshelgene før sommerferien.

Men dette var bare en beskjeden start på noe som ble mye verre. Theo Pourchaire hadde et fantastisk første  stint , men ut fra sitt depotstopp mistet han kontrollen på ett av de raskeste partiene på banen og endte med et kraftig sammenstøt i barrieren.

Det førte til sikkerhetsbil, runden rett etter at Hauger og flere andre hadde gjort sitt pitstopp. Og det viste seg etterpå at timingen på pitstoppet, kombinert med at Hauger havnet i en kamp han mente kom dårlig ut av, gjorde at andre kunne snike seg forbi.

– På nye dekk spesielt var det glatt og fikk ikke grepet helt for å være ærlig. Noen var heldig med sikkerhetsbil rett etter at de hadde pittet, som reddet dem på utrunden. Ellers hadde jeg kommet meg forbi flere uansett. Men det var veldig vanskelig. Hva skal man si, første runden spesielt var det halvvått. Og inn i sving 1 var det bløtt i innbremsing. Så set var en hard dag, oppsummerer Hauger overfor Viaplay.

Dennis Hauger.
Dennis Hauger.

Men flere hadde sitt obligatoriske dekkbytte til gode, som naturlig nok ble benyttet under gulflagget som til slutt førte til sikkerhetsbil. Deriblant Prema-duoen Oliver Bearman og Fredrik Vesti. Verst gikk det først utover sistnevnte, som mistet begge bakdekkene etter et miserabelt pitstopp fra Prema-mekanikerne.

Under restarten var det Bearman sin tur som ble presset ut fra Victor Martins som lå på en femteplass. Franskmannen ble belønnet med 10 sekunders tidsstraff, og det var Hauger som lå bak Martins resten av løpet. Hauger hadde aldri nok tempo til sette inn et støt på Martins og klatre, og med det var femteplassen trygg for Hauger.

I stedet var det Clement Novalak som lå foran og kontrollerte resten av løpet, relativt upresset. Franskmannen hadde før helgen bare to poeng i mesterskapet, og med raskeste runde i tillegg kunne han innkassere hele 26 poeng ekstra og med det ta et jafs i sammendraget. Zane Maloney tok andreplassen foran Crawford, og med det tok unggutten fra Barbados seg forbi Dennis sammenlagt.

– Jeg føler tempoet er greit, men det må jo liksom klaffe. Og det traff ikke akkurat i dag. Jeg hadde lyst på den seieren og var ganske irritert da jeg lå på syvende da sikkerhetsbilen kom ut. Det må vi gå igjennom før Monza. Alt handler om posisjonering, og ikke så mye om hvem som er raskest over tid. Det tapte vi på i dag, sier 20-åringen til rettighetshaveren.

Det betyr at Hauger med sin femteplass ramlet ned til tiendeplass med sine 92 poeng. Teten forblir uforandret, da det var Martins som var den øverst plasserte i sammenlagt som tok til slutt to poeng da han ble skjøvet ned til en tiendeplass. Topp fire med Pourchaire, Vesti, Iwasa og Doohan forblir med det uendret i sine posisjoner.

Powered by Labrador CMS