Theo Pourchaire.

Formel 2-mesteren tar turen til Japan

Theo Pourchaire kjører Super Formula neste sesong.

Publisert

RACING: Årets Formel 2-mester Theo Pourchaire kan ikke fortsette i mesterskapet neste sesong om han så hadde ønsket det. Han tar heller turen til Japan og Super Formula. Der skal han kjøre for Team Impul.

Franskmannen var ryktet å kjøre mesterskapet allerede denne sesongen, men den avtalen kom aldri i havn. Liam Lawson kjørte Super Formula denne sesongen, og det er fra før bekreftet at Pourchaire i år får selskap av Ayumu Iwasa.

Pourchaire som er test-og reservefører for Sauber blir med det en av de som faktisk ser ut til å holde seg aktiv med et konkurransedyktig program i 2024. Eksempelvis ser det ut til at Aston Martins Felipe Drugovich, Mercedes Frederik Vesti, Alpines Jack Doohan og Red Bulls Liam Lawson alle vil bli bekreftet til sine reserveroller uten noe tilhørende løpsprogram på siden. Mick Schumacher er på sin side et av unntakene. Han skal kjøre Langdistanse-VM for Alpine. 

– Jeg tror det er lurere å kjøre racerbil mens man venter på en sjanse i Formel 1, enn kun å være reserve og testfører som for eksempel Drugovich. Men det forutsetter selvsagt at noen tar regninga, skriver Formel 1-ekspert Atle Gulbrandsen på X i forbindelse med Pourchaire-nyheten. 

Blant Ferraris Antonio Giovinazzi og Robert Shwartzman, Haas-reserve Pietro Fittipaldi og McLaren-dueon Ryo Hirakawa og Pato O'Ward er det kun de to sistnevnte som er bekreftet som reserver neste sesong. Alle disse vil kjøre fulle sesonger i andre mesterskap, men de kan heller ikke sies å ha like store Formel 1-ambisjoner som Pourchaire, Drugovich, Vesti, Doohan og Lawson. 

Powered by Labrador CMS