Dennis Hauger fortsetter. Men hvem skal han konkurrere mot neste sesong?

Ryktebørsen:

Slik blir neste års Formel 2-grid

Dennis Hauger skal kjøre Formel 2 også i 2024, men hvem andre?

Publisert

FORMEL 2: Neste sesong blir innholdsrik med norske øyne når både Dennis Hauger og Martinius Stenshorne blir å se som en del av Formel 1-sirkuset. 

Men hvem andre blir å se i Formel 2 og Formel 3 neste sesong? Under følger det vi vet og ikke minst det vi tror per nå. Oversikten baseres blant annet på hvilke førere som tester for hvilke team, uttalelser fra førerne, nylige deltagelser i andre mesterskap og rapporter fra paddocken.

Om griden viser seg å bli slik det ser ut per nå er det kun Hauger, Martins, Bearman, Maloney og kanskje Stanek som fortsetter i samme team. Det blir med andre ord mange endringer.

MP Motorsport

Bekreftet: Dennis Hauger (3. sesong)

Bekreftet: Franco Colapinto (rookie)

MP Motorsport er det eneste teamet som allerede har bekreftet sin førerkabal. Vår egen Dennis Hauger fortsetter hos det nederlandske teamet, og får fjerdemann fra årets Formel 3-mesterskap Franco Colapinto som ny teamkamerat. Det er ikke overraskende bekreftet at de to også skal kjøre post season-testen. Jehan Daruvala har allerede forlatt teamet til fordel for Formel E.

ART Grand Prix

Bekreftet: Zac O’ Sullivan (rookie)

Victor Martins (2. sesong)

Vi vet allerede at Williams-junior og andremann i Formel 3 Zac O’Sullivan skal kjøre for ART. I tillegg tyder alt på at Victor Martins fortsetter i samme team. Theo Pourchaire kan ikke lenger kjøre Formel 2 etter å ha blitt mester denne sesongen. 

Prema

Bekreftet: Andrea Kimi Antonelli (rookie)

Oliver Bearman (2. sesong)

Antonelli kommer inn hos Prema, og ved hans side fortsetter sannsynligvis Ferrari-junior Oliver Bearman. Frederik Vesti har bekreftet at han ikke skal kjøre mer Formel 2.

Virtuosi

Gabriel Bortoleto (rookie)

Kush Maini (2. sesong)

Jack Doohan forlater mesterskapet, mens Amaury Cordeel ifølge ryktene er på vei til et annet team. Inn for de to kommer Formel 3-mester Gabriel Bortoleto og Kush Maini. Maini har imponert mange i Campos denne sesongen, og med Alpines støtte ser det altså ut til at han går til Virtuosi neste sesong. 

Rodin Carlin

Zane Maloney (2. sesong)

Ritomo Miyata (rookie)

Enzo Fittipaldi og Zane Maloney ser begge ut til å fortsette i Formel 2, men det er kun Maloney som vil fortsette i samme team. Sannsynligvis kjører han der med årets Super Formula-mester Ritomo Miyata som teamkamerat. 

DAMS

Juan Manuel Correa (2. fulle sesong)

Jak Crawford (2. sesong)

Hos DAMS forsvinner Ayumu Iwasa ut til fordel for Super Formula, og mye tyder på at også Arthur Leclerc forlater mesterskapet. Inn dørene ser det ut til at det er Juan Manuel Correa og Jak Crawford som kommer. Helt sikkert er det i alle fall at det er de to som skal teste for teamet denne uken. De to har kjørt for henholdsvis Van Amersfoort og Hitech denne sesongen.

Van Amersfoort

Enzo Fittipaldi (3. fulle sesong)

Rafael Villagomez (rookie)

Det ble i praksis bekreftet at Richard Verschoor forlater teamet da han takket teamet og ønsket dem det beste for fremtiden på teamradioen i etterkant av hovedløpet i Abu Dhabi. Correa uttalte seg også om at det hadde vært et fantastisk kapittel med teamet, og han skal som nevnt teste for DAMS.

Enzo Fittipaldi ser ut til å komme inn dørene sammen med Rafael Villagomez. Sistnevnte kan ikke skilte med mer enn to poeng fra årets Formel 3-mesterskap, men han ser altså likevel ut til å ta steget opp til Formel 2. Fittipaldi ble forøvrig observert hos teamet i Abu Dhabi søndag kveld.

Trident

Richard Verschoor (4. sesong)

Roman Stanek (2. sesong) 

Clement Novalak har allerede forlatt teamet. Inn for han i Abu Dhabi kom Paul Aron, men han ser ikke ut til å skulle kjøre for teamet på fast basis. Her kan det se ut til at Richard Verschoor kommer inn fra Van Amersfoort. Verschoor kjørte nylig for teamet i Macao Grand Prix.

Roman Stanek sliter visst nok litt med å få inn nok penger, men han er likevel favoritt til å fortsette i teamet sammen med Verschoor. Oliver Goethe har blitt observert på besøk hos teamet, men det er usikkert om han vil ta steget til Formel 2 eller ta en ny sesong i Formel 3. 

Hitech

Amaury Cordeel (3. sesong)

Paul Aron (rookie)

Amaury Cordeel ser som nevnt ut til å forlate Virtuosi, og det skal tilsynelatende være til fordel for Hitech. Sammen med han kommer sannsynligvis tredjemann i Formel 3 Paul Aron inn, noe som betyr at også Red Bull-junior Isack Hadjar forlater teamet.

Campos

Isack Hadjar (2. sesong)

Pepe Marti (rookie)

Ralph Boschung har bekreftet at han forlater teamet, og Kush Maini kommer også til å forsvinne ut dørene. 

Inn motsatt vei kommer sannsynligvis Isack Hadjar, og det kan bli en full Red Bull-lineup med Pepe Marti. Marti har også kjørt for teamet både i Formel 3 og Formel 4. 

PHM Racing

Bekreftet: Joshua Duerksen (rookie)

Ralph Boschung (8. sesong)

Både Roy Nissany og Josh Mason er fortsatt aktuelle for å fortsette i teamet, men ingen av de nevnes som favoritter til å kapre setene. Likevel har Mason uttalt at han skal kjøre post season-testen uten å spesifisere for hvilket team, så hans situasjon er noe usikker. 

Favoritten til å komme inn i teamet er en annen fører som ikke først og fremst forbindes med gode resultater. Ralph Boschung har tidligere sagt at 2023 ville bli hans siste sesong i mesterskapet, men 26-åringen ser ut til å fortsette likevel. Sammen med han er det allerede bekreftet at Joshua Duerksen skal kjøre. Som i Andrea Kimi Antonellis tilfelle hopper han rett fra FRECA til Formel 2, men i motsetning til italieneren har han på ingen måte levert gode resultater i mesterskapet. Hoppet fra 19. plass i FRECA til å kjøre Formel 2 vil sannsynligvis bli stort. 

Powered by Labrador CMS