Skoda- og Toksport-fører Emil Lindholm under Rally Spania. Han er en av to førere som kan ødelegge Andreas Mikkelsens sjanser for WRC 2-gull.

Rally Catalunya, fredag:

Gode nyheter for Andreas etter første dag av den spanske VM-runden

Mens WRC 2-gullet henger i en tynn tråd for Andreas Mikkelsen, var i det minste utfallet fra fredagens kjøring gode nyheter for den norske rallyprofilen.

Publisert

RALLY: Når Rally Spania kjøres denne helgen er det uten en eneste nordmann eller norskætted utøver på startsterken. Oliver Solberg skulle uansett ikke kjøre løpet, og har fått en prematur avslutning på sesongen etter at Hyundai satte ham på sidelinjen etter Rally New Zealand.

RALLY: Når Rally Spania kjøres denne helgen er det uten en eneste nordmann eller norskætted utøver på startsterken. Oliver Solberg skulle uansett ikke kjøre løpet, og har fått en prematur avslutning på sesongen etter at Hyundai satte ham på sidelinjen etter Rally New Zealand.

Det andre faste inventaret med norsk blod, Andreas Mikkelsen, avsluttet sin WRC 2-sesong med å plante bilen i betongen på publikumsetappen i Athen under Rally Akropolis. Dette var hans syvende runde for sesongen, og i WRC 2 kan man score poeng fra maks syv løp, hvorav de seks beste teller. Da hjelper det heller ikke at to av løpene har endt med brutt på grunn av uforskyldt motorhavari.

Dermed er det to Skoda-kolleger som kan gjøre livet surt for Mikkelsen i håpet om å forsvaret fjorårets WRC 2-gull. Stryker vi det hittil svakeste løpet så har både polske Kajetan Kajetanowicz og finske Emil Lindholm begge 23 poeng hver å ta igjen på Mikkelsen. Begge har de også to løp igjen, og begge er de påmeldt både Rally Spania og sesongavslutningen i Rally Japan.

Men begge har støtt på problemer fredag. Lindholm pådro seg en punktering og har havnet over minuttet bak klassens leder. Kajetanowicz har heller ikke kjørt spesielt overbevisende, og også dratt på seg en snurring, så de er nå på henholdsvis sjette- og syvendeplass i klassen. Står dette resultatet seg ut gir det åtte og seks poeng før Power Stage-poeng. Klassen ledes forøvrig av den finske Hyundai-føreren Teemu Suninen, med 12,7 sekunders forsprang ned til Nikolay Gryazin.

Men det gjenstår fortsatt to dager, og alt kan skje - men skulle en av de vinne klassen - så er også løpet kjørt for Mikkelsen gullhåp.

– Nei, jeg tror ikke det skal gjøre noe stor forskjell. Jeg håper i alle fall ikke det, sa Mikkelsen til Parc Fermé etter Rally New Zealand, på spørsmål om han tror et gull eller ikke har betydning for hans sjanser i toppklassen neste år.

Der ryktes han forøvrig å være på vei tilbake igjen til Hyundai for å erstatte nettopp hullet etter Oliver Solberg, mens det også er ulike signaler på Ott Tänak også kan være på vei bort fra det tysk-koreanske teamet.

Og apropos toppklassen med hybridbilene, s er gullet imidlertid allerede avgjort etter at Kalle Rovanperä har dominert fullstendig denne sesongen og leverte storeslem på New Zealand - og sikret med det tidenes yngste gullmedalje i Rally-VM.

Nå fighter Rovanperä mot det siste tiårets mest dominerende fører, hvor Sebastien Ogier er tilbake igjen for Toyota og leder løpet med 4,8 sekunder på arvtakeren til rallytronen. Hyundai-fører Thierry Neuville har tredjeplassen, 12,5 sekunder bak Ogier. Samtlige Rally1-førere har overlevd første dag, hvor kun punkteringer hos enkelte har sørget for unaturlige store tidstap.

Powered by Labrador CMS