Martinius Stenshorne klar for nye løp etter knallstarten på sesongen:

– Hadde ikke forventa at det skulle gå så bra

Drømmestarten på livet i Formula Regional Europa fra et faktum med seier i første løp. Denne helgen kommer det nye sjanser i Barcelona for Martinius Stenshorne.

Publisert

FORMELBIL: 17-åringen, som i fjor kjørte i italiensk Formel 4, har denne sesongen tatt steget opp til Formula Regional Europa, som er et mesterskap som regnes som et mellomsteg mellom Formel 4 og Formel 3.

FORMELBIL: 17-åringen, som i fjor kjørte i italiensk Formel 4, har denne sesongen tatt steget opp til Formula Regional Europa, som er et mesterskap som regnes som et mellomsteg mellom Formel 4 og Formel 3.

Og livet i et nytt mesterskap kunne ikke startet stort bedre bedre for Martinius Stenshorne. Pole position etter første kvalifisering, seier i første løp og andreplass i andre løp klinger svært godt for en debutant. Seieren var attpåtil hans første i formelbil.

– Det var jo så klart gøy å starte sesongen så bra. Jeg hadde jo ikke forventa at det skulle gå så bra. Jeg hadde håpet på topp fem kanskje, men jeg hadde ikke trodd at det skulle gå så bra, forteller en ydmyk Stenshorne til Parc Fermé før det er klart for nye løp i Barcelona denne helgen.

Fornøyd med nytt team

Før sesongen skiftet ikke Stenshorne bare mesterskap men også team da han gikk fra nederlandske Van Amersfoort til franske R-Ace GP. Foreløpig har det resultert i svært oppløftende resultater, men teamet gjør i følge Stenshorne ikke noe drastisk annerledes enn det som var tilfellet i hans gamle team.

Nytt mesterskap, ny bil og nytt team har foreløpig passet Martinius Stenshorne svært bra.
Nytt mesterskap, ny bil og nytt team har foreløpig passet Martinius Stenshorne svært bra.

– Alt fungerer ganske som normalt. Det er ikke noen spesiell forskjell fra sånn det var i fjor. I år ser bilen bare veldig bra ut, og alt klaffet i de første løpene.

Før løpet har unggutten brukt uken hos teamet i Frankrike hvor han blant annet har lagt ned timer i simulatoren. Det kommer godt med ettersom at Stenshorne gikk glipp av de to testdagene i Barcelona tidligere i år grunnet sykdom.

Han var på plass på banen på testing med Formel 4-bilen ved to anledninger i fjor, men fra og med i år benyttes ikke lenger sjikanen i sving 14 og 15. I tillegg til å erfare banen er timene i simulatoren sammen med erfaringene fra testingen og første løpshelg viktige for å kunne servere teamet gode tilbakemeldinger om bilen.

– Vi kommer jo med tilbakemeldinger hele tiden, og da gjør de jo om på det de tror er riktig. De hører alltid på oss, forteller han.

Holder forventingene nede

Selv om alt så svært bra ut i begge løpene er Stenshorne bevisst på at andre sterke navn fikk en krevende sesongstart. Blant annet fullførte ingen av Premas førere åpningshelgens andre løp etter at de fullførte som nummer to, tre og fire bak Stenshorne i det første løpet.

– Det var jo noen som slet på Imola, blant annet Premaene som begge krasjet i løp to. Selv om jeg kjørte fra de i det første løpet kunne ting vært annerledes om ikke det skjedde, sier Stenshorne.

Og selv om sesongstarten var svært vellykket har ikke Stenshornes egne ambisjoner skutt til himmels helt enda. Hokksund-gutten går alltid for seier, og han vil ikke reservere seg mot å sikre poeng i mesterskapet, men hans realistiske målsetning er topp fem i så mange løp som mulig.

– Jeg tror nok det blir vanskelig å ha en så bra uke som det vi hadde på Imola. Vi må bare prøve å være topp fem også får vi se, det er ikke sånn at forventningene nå er å vinne begge løp eller å komme på pallen i begge løp, sier han.

– Jeg går for seier! Det er ikke sånn at jeg tenker så mye på mesterskapet, slår han fast.

Powered by Labrador CMS