Årets Drivaksel: Hans Erik Mortensen.

Bilsportgalla

Hans Erik Mortensen ble hedret som Årets Drivaksel

I år ble nok en gang ildsjelene i bilsporten fremhevet under Bilsportgallaen, og denne gangen gikk prisen til Trønderlag.

Publisert

BILSPORT: Årets vinner av den prestisjefylte prisen Årets Drivaksel ble Hans Erik Mortensen fra NMK Verdal/Levanger. Prisen går til en ildsjel som har gjort en ekstraordinær innsats for bilsporten, og i år var det Mortensen som ble valgt ut blant 15 foreslåtte kandidater fra hele landet. 

BILSPORT: Årets vinner av den prestisjefylte prisen Årets Drivaksel ble Hans Erik Mortensen fra NMK Verdal/Levanger. Prisen går til en ildsjel som har gjort en ekstraordinær innsats for bilsporten, og i år var det Mortensen som ble valgt ut blant 15 foreslåtte kandidater fra hele landet. 

– Det var litt uventet, men veldig trivelig, forteller Mortensen til Parc Fermé etter å ha mottatt prisen under årets Bilsportgalla. 

Mortensen fikk prisen av Torstein Eriksen og Ole Christian Veiby under lørdagens storstilte Biksportgalla. 

– Det er selvfølgelig hyggelig at det settes pris på jobben man gjør. Det her var veldig veldig uventet. Det setter vi veldig stor pris på, sier Mortensen. 

Årets Drivaksel

2005: Grete og Bengt Ruud, NMK Gardermoen

2006: Trond Madsen, NMK Bergen

2007: Jorunn og Tore Ingebretsen, KNA Varna

2008: Dag Rune Halkjelsvik, NAF Motorsport Ålesund

2009: Mona og Stein Hellem, NDRG

2010: Oddvar Moland, KNA Drammen

2011: Inge Tangen, NMK Modum & Sigdal

2012: Unni og Kjell Olav Aamodt, KNA Rudskogen

2013: Nina Rian, NMK Ytre Namdal

2014: Evy Anita Hårtveit og Tom Kåre Flottorp, NMK Konsmo

2015: Kari og Ove Stuveseth, NMK Gardermoen

2016: Helene H. Rustberggaard, NMK Gol

2017: Per Tofteland, Kristiansand Automobil Klubb (KAK)

2018: Laila og Geir Tyskeberget, NMK Solør

2019: Stian Hellem, NDRG

2020: Svein Olufsen, NMK Hålogaland

2021: Therese Bruer Larsen, NMK Elverum

2022: Even Hvaal, NMK Grenland2023: Hans Erik Mortensen, NMK Verdal/Levanger

Årets vinner beskrives som en stillferdig mann som ikke ønsker å ta for mye plass, men som trår til for å ordne opp i ethvert problem som måtte oppstå. President i Norges Bilsportforbund fremhever hvor viktige personer som Hans Erik Mortensen er for bilsporten. 

– All idrett er totalt avhengig av de mange tusen frivillige som stiller opp ved arrangement og drift av klubber og anlegg. Noen legger ned en innsats utover det man kan forvente, og Hans Erik er en av disse. Det har vært en imponerende utvikling i NMK Verdal/Levanger de siste årene, ikke minst på Verdal Motorsenter hvor det er stor aktivitet. Det er et lagarbeid å drive klubbvirksomhet, men Hans Erik Mortensen skal ha mye av æren i sin klubb, sier NBFs president Glenn Mellegaard.

– Jeg er med på alle arrangement og brenner for motorsport. Det er det som er drivkraften, slår Mortensen fast. 

Hans Erik Mortensen med beviset på at det er han som er årets drivaksel. Her med prisutdelerne Torstein Eriksen og Ole Christian Veiby på hver flanke og president i Norges Bilsportforbund Glenn Mellegaard ved sin side.
Powered by Labrador CMS