Holmen med knallrevansje etter fiaskohelgen i den norske runden

Nummer to etter andre dag i et relativt kaotisk RX2-løp.

Publisert

Etter ett av karrierens svakeste prestasjoner på den formelle hjemmebanen i Hell for tre uker siden, har unggutten Thomas Holmen revansjert seg når han kommer til sin égentlige hjemmebane på Höljes, bare et steinkast fra norskegrensa til Åsnes kommune hvor han er født og oppvokst.

Thomas Holmen med sterk start i Höljes, og har allerede revansjert seg etter en dårlig helg på hjemmebane for tre uker siden. (Foto: Simen Næss Hagen)

Etter ett av karrierens svakeste prestasjoner på den formelle hjemmebanen i Hell for tre uker siden, har unggutten Thomas Holmen revansjert seg når han kommer til sin égentlige hjemmebane på Höljes, bare et steinkast fra norskegrensa til Åsnes kommune hvor han er født og oppvokst.

Med en dominerende Cyril Raymond i tet med to av to heatseire, har Holmen kjørt smart og godt og ligger nå på andreplass totalt etter to omganger, selv om 17-åringen isolert sett «kun» har kjørt inn til en 4. tid og 8. tid.

Men med store forskjeller i prestasjonene til konkurrentene i første- og andreomgang, så har han altså klatret godt på sammenlagtlista.

– Det gikk bra i England tidligere i år, men det har nå vært en periode hvor det ikke har gått så bra. Derfor er det digg å starte helga med 2. plass. Jeg er strålende fornøyd, sier en sjeleglad Holmen til Parc Fermé, som har ambisjoner om å holde seg på topp i hele helga.

– Nå har jeg hatt to heat hvor jeg har ligget i trafikk, og det er mye som har skjedd. Får jeg et rent heat i morgen, så har vi muligheten til å sette flere gode tider. Nå er vi topp, og det må vi fortsette med, sier Holmen.

LES OGSÅ: Så mye raskere går det i den råeste rallycross-klassen på lynraske Höljes

Sondre Evjen er nest beste nordmann på 6. plas, Simon Wågø Syversen på 10. plass og Stein Fredrik Akre på 12. plass, hvilket gir fire nordmenn innenfor semifinaleplass enn så lenge.

Ben-Philip Gundersen har fått en tøff start på RX2-karrieren, etter at han tidligere i år har kjørt TouringCars. Med 10. tid i førsteomgang skulle Gundersen tape enda mer terreng i 2. omgang da han kom sist ut av et kalabalik i første sving, hvilket sendte ham ned på 18. beste tid og 18. plass totalt. Rett foran på en 17. plass finner vi Glenn Haug.

Men vi har også fire nordmenn i Super1600-klassen, der vi tidligere i uka blant annet  skrev om Espen Isaksætre som stiller til start i en helt ny bil. Og det har gått ganske så greit for seg for solungen, som også har Höljes som sin nærmeste hjemmebane på kalenderen.

Isaksætre ligger på 7. plass totalt etter to omganger, og ser ut til å ha god kontroll på semifinalebilletten - selv om han var mye mer overlegen her i fjor.

Anders B. Hansen ligger på en 13. plass sammenlagt, men det er jevnt helt opp til 9. plassen, så Fredrikstad-føreren har fremdeles muligheter til å komme til en semifinale.

Espen Isaksætre er beste nordmann i Super1600 etter to kjørte kvalomganger. (Foto: Simen Næss Hagen)

LES OGSÅ: Dette er drikkeleken du bør gjennomføre hvis du er i Höljes

Tøffere er det nok for Ada Marie Hvaal og Lars Christian Rosland, som begge ligger nede på en 20. og 21. plass sammenlagt. Ada Marie Hvaal måtte blant annet bryte 1. omgang og tapte stort her, mens Lars Christian Rosland sliter med å finne tempoet med en del mindre effekt i motoren enn det han i utgangspunktet skulle hatt.

Vi kan kjapt oppsummere de beste norske gutta i EM-klassen i Supercar også, hvorpå Thomas Bryntesson ligger best an av de med norsk lisens. 21-åringen kjørte inn til en tredjetid på treningen, etterfulgt av Alexander Hvaal på en femtetid og Tommy Rustad på en sjettetid.

EM i Supercars kjører sammen med resten av VM-feltet som har sine første kvalomganger lørdag.

Thomas Bryntesson på det velkjente hoppet i Höljes, på vei inn mot tredje beste tid på treningen. (Foto: Simen Næss Hagen)
Powered by Labrador CMS