Hyller «Norges råeste bakkeløp» – nå tar Petter ferien sin i Troms

Han vet ikke om han får mulighet til å sette ny bakkerekord, men Norges desidert største bilsportprofil gleder seg til å kaste glans på bakkeløpet 69 grader nord.

Publisert

Nord-Norges desidert største bilsportarrangement fortsetter å slå på stortromma etter fjorårets store ilddåp for den festivalliknende motorhelga ved Bardufoss i Troms. Eller motoruka som det blir nå.

Petter Solberg, her fra den nordiske runden i Arvika sist helg. (Foto: Simen Næss Hagen)

Nord-Norges desidert største bilsportarrangement fortsetter å slå på stortromma etter fjorårets store ilddåp for den festivalliknende motorhelga ved Bardufoss i Troms. Eller motoruka som det blir nå.

Det som arrangøren selv har kalt for «Norges råeste bakkeløp» skal nå i år tiltrekke seg enda flere trekkplaster. I fjor var det mye fokus rundt Andreas Bakkerud og Henning Solberg i forbindelse med den unike bakkeløpstraseen over cirka tre kilometer opp fjellandsbyen ved Målselv.

Nå er det far og sønn Solberg, Petter og Oliver, som kommer til å kaste mye av glansen rundt arrangementet som foregår 18. til 21. juli.

– Vi tar det som en ferietur samtidig. Men - det er helt spesielt der oppe. De trenger den støtten de kan få der, uten tvil. Det virker så organisert og så morsomt, også er det framfor alt en hyggelig greie. Jeg har aldri vært der før, så jeg gleder meg til å ta turen, sier Petter Solberg til Parc Fermé.

Blir neppe Polo i bakken

Denne uka er han i full gang med forberedelsene inn mot VM-runden i rallycross på hjemmebane ved Hell utenfor Stjørdal.

Men om en drøy måned kan han se fram til å reise ytterligere 100 mil lengre nord. Dog er han usikker på hvordan det sportslige blir rundt han og Oliver, i håp om å ta bror og onkel Hennings bakkerekord på ett minutt og 45 sekunder opp den 3,1 kilometer lange bakken.

– Foreløpig vet jeg ikke hvilken bil jeg får kjørt enda. Det er ikke sikkert jeg får gått for rekorden. Det blir vanskelig å ta med Poloen, også får vi se hva Oliver skal få kjørt med tanke på DS3en, sier Petter Solberg.

Samtidig understreker han at han ønsker å ta med seg litt fra sin smått legendariske bilsamling. I alle fall er en WRC-Subaru en mulig plan, kanskje også hans Ford Escort Mk2 som man er blitt godt kjent med fra Rally Sweden.

Men i skrivende stund er Solberg usikker på logistikken for bilen eller bilene sine, annet enn at det er høyst sannsynlig at han ikke får sendt sin Rallycross-Polo oppover.

Oliver Solberg har markedsført «Norges råeste bakkeløp» på framskjermen på rallybilen sin. Foreløpig er det uklart hvilke biler de får stilt opp med i på bakkeløpet. (Foto: Raimonds Volonts)

– Det er veldig mye om dagen nå, må jeg innrømme. Men med alt som skjer rundt Oliver så er det litt hyggelig å ta dette som en ferie og få vært med han litt der også, sier Petter.

Arrangør i feststemning

Det er i alle fall ingen tvil om at arrangøren gleder seg til at Solberg-profilene velger å ta turen oppover i fellesferien.

– Klart det er utrolig stas for oss som arrangerer «Norges råeste bakkeløp› å få bilsportstjerner av internasjonalt format på startstreken. Arrangementet skal i 2018 forsterke sin posisjon som ett av de viktigste sportsarrangementene i landsdelen, sier primus motor Jan Helge Nilssen i en pressemelding.

Det ventes en god porsjon deltakere, og i år som i fjor jobbes det med en samkjøring av logistikken for å få flere fra det etablerte i bilsportmiljøet fra det sentrale sør- og østland oppover i det langstrakte landet.

– Vi har to blad Solberg til stede, og de vil få konkurranse fra rundt 50 utfordrere fra fjern og nær. Dette er gode kappkjørere som vil gjøre det de kan for at Petter skal havne et stykke ned på resultatlista. Sånt blir det folkefest av, håper Nilssen.

Powered by Labrador CMS