Johan om rallycross-testen: – Dette burde vært uka før fristen til VM-påmeldingen

Supercar-video på sosiale medier skapte akkurat den oppmerksomheten som Johan Kristoffersson hadde håpet på.

Publisert

– Ja altså, vi skal jo kjøre hele VM som wildcard. Har bare byttet litt om på skjermene fra fjorsårsbilen…

Johan Kristoffersson, her fra transportetappen før Svullrya-etappen under Rally Sweden for en måned siden. (Foto: Benjamin A. Ward / Parc Fermé)

– Ja altså, vi skal jo kjøre hele VM som wildcard. Har bare byttet litt om på skjermene fra fjorsårsbilen…

Den regjerende rallycrossverdensmesteren Johan Kristoffersson prøver seg på en liten lurings når Parc Fermé spør om bakgrunnen for at han testet rallycrossbil på Tierp denne uka. 

https://parcferme.no/rally/fra-verdensmester-til-laeregutt-slik-blir-johan-en-bedre-rallyforer/

– Det beste hadde jo vært om denne videoen ble lagt ut rett før tidsfristen for å melde seg på VM, fortsetter Kristoffersson med sitt gode humør.

Event med hovedsponsor

For han bekrefter at det ble en del oppmerksomhet rundt hans mulige opptredener i rallycross likevel denne sesongen etter at videoen fra Tierp ble lagt ut. Der triller han rundt i en Volkswagen Polo - ikke fabrikkbilen riktig nok - i full dekor med farger og sponsorer vi er godt kjent med fra før.

Videoopptakket er filmet av hans pappa Tommy og publisert åpent på sosiale medier. Dessverre har Kristoffersson dårlige nyheter til de som hadde håpet at han likevel skal få kjøre litt rallycross i år.

– Dessverre, det er ikke så kult som om det hadde vært en VM-test. Det var et event med Bauhaus (hovedsponsoren, journ.anm.) som var årsaken til at vi kjørte der. Denne bilen var jo lik den bilen som jeg kjørte fra 2014 til 2016, sier Kristoffersson.

– Men hvem eier denne bilen i dag?

– Du, det vet jeg faktisk ikke. Det eneste jeg vet er at dette er en bil som Tord Linnerud har leid ut, blant annet til Sondre Evjen i fjor, bekrefter Arvika-gutten.

– Men skal du i fullt alvor kjøre noe rallycross i år?

– Jeg skal vel ikke si at jeg absolutt ikke skal kjøre et løp. Men ingenting er planlagt. Og jeg har allerede et utrolig fullt skjema. Vi har ikke fått sett på noen konkrete løp, men jeg tviler på at det finnes noen ledig helg. Med mindre man kunne kjørt noen mesterskap på onsdager og torsdager da, småfleiper han.

Johan Kristoffersson er kanskje en større skrøner enn man skulle tro. Sjekk videoen i forbindelse med Rally Sweden under:

https://www.instagram.com/p/BuBiTH_Hbdo/?utm_source=ig_web_copy_link

WTCR under oppseiling

Nå som vinteren er over og det begynner å bli barmark rundtomkring, i alle fall i sydligere strøk, så er det også dags for testing og forberedelser til verdenscupen i standardbilracing, eller WTCR som serien offisielt heter.

Her skal Kristoffersson kjøre full sesong sammen med Sebastien Loeb Racing i en Volkswagen Golf. Han er denne helgen på vei til Slovakiaring for nye testrunder før det braker løs i Marokko første helgen i april.

– Jeg vil jo veldig gjerne kjempe om pallplasser, og helst seire, i løpet av sesongen. Og det tror jeg at jeg kommer til å gjøre. Den største utfordringen blir å mestre periodene når man har BoP (utjevning av bilenes ytelse opp mot hverandre, journ.anm.) i mot seg. Alle kommer til å oppleve det, så det blir mange tøffe helger, sier Kristoffersson.

https://parcferme.no/racing/disse-navnene-er-verdt-a-legge-merke-til-i-arets-wtcr-sesong/

Trenger mer budsjett til VM-runder

Han imponerte stort i Rally Sweden tidligere i år ved å bli nummer to i WRC 2 og tredje raskeste R5-bil. Hadde det ikke vært for en førerfeil hadde han også tatt med seg en 10. plass og ett VM-poeng i førermesterskapet sammenlagt.

Og rally har inspirert og motivert ham for mer kjøring. Hvorvidt han rekker flere VM-runder, ved siden av Rally-SM, det er han fortsatt usikker på. Det handler om tid, men også budsjett.

– Selv om jeg i år er ansatt for å kjøre i WTCR, og har en plan om å kjøre Rally-SM, så handler også alt om budsjett for rallykjøringen. Det koster jo fort 400-600.000 kroner å kjøre en VM-runde, og da må jeg som alle andre faktisk skaffe sponsorer til dette.

– Du imponerte i Sverige - hva kan du få til videre i rally, tror du?

– Altså, om jeg skal kjøre noe annet enn kun Sverige i år, så blir det mye vanskeligere å prestere som i Sverige. Der hadde jeg tross alt kjørt to ganger tidligere, og man skal ikke glemme at jeg kun har kjørt på snø i rallysammenheng, sier Kristoffersson.

Powered by Labrador CMS