Kampen som aldri ble vist på TV: – Noe av det hardeste jeg har gjort i hele mitt liv

Ikke bare slet han med sykdom i helgen, men kampen om de siste poengplassene lørdag er noe av det mer krevende Dennis Hauger har opplevd bak rattet i karrieren.

Publisert

Summa sumarum ble det nok en vellykket helg for Norges store bilsporthåp om dagen. Han trengte ingen seier denne helgen for å styrke mesterskapsledelsen, og på mange måter innfridde han det fokuset han har gått tydelig ut med etter seosngåpningen i Spania; nemlig å tenke på mesterskapet framfor enkeltløp.

Dennis Hauger, helt til venstre i bildet, i en jevn tetkamp med sine to lagkamerater under det andre løpet på lørdag. (Foto: Prema Racing)

Summa sumarum ble det nok en vellykket helg for Norges store bilsporthåp om dagen. Han trengte ingen seier denne helgen for å styrke mesterskapsledelsen, og på mange måter innfridde han det fokuset han har gått tydelig ut med etter seosngåpningen i Spania; nemlig å tenke på mesterskapet framfor enkeltløp.

Det preget ham også denne helgen i en del valg og avgjørelser som skulle tas ute på banen. Kanskje i rake motsetning til førere som blant annet Arthur Leclerc og Victor Martins, som leverte flere store snuoperasjoner over flere av løpene.

– Hovedpoenget med helgen var å beholde rytmen vi har fått og score gode poeng totalt gjennom alle løpene. Det er sikkert mange steder jeg kunne tatt mye større risiko, men jeg så aldri noe poeng i å gjøre noe heroisk, sier Dennis Hauger til Parc Fermé.

– Kunne fort ha gått galt

Som følge av andretiden på kvalifisering startet Dennis Hauger på 11. startspor under det første løpet lørdag, slik reglene for det nye løpsformatet tilsier. Der lå han i en evig kamp med de andre som var av de raskere på kvalifiseringen, deriblant danske Fredrik Vesti. Dog var ikke dette noe TV-seerne fikk med seg, annet enn at vi så hvordan Hauger kjempet om alle plasseringer mellom 9 og 13 under helgas første 20 runder.

– Jeg havnet i en pakke der med Vesti og de andre raske. Vi lå i en uendelig fight. Noe av det hardeste jeg har gjort i hele mitt liv. Jeg skjønner ikke at det ikke ble filmet. Det var mye fighting, men jeg klarte å holde på posisjonen med de bak. Jeg skulle gjerne vært høyere opp også, men det kunne fort gått galt der også. Så jeg prøvde å holde alt rent, sier Hauger.

Sykdom har altså preget ham mye denne helgen. På det rene er det altså ikke snakk om noen covid-sykdom, ettersom de testes jevnlig for å få tilgang. Forøvrig verdt å nevne at Dennis sin Formel 3-konkurrent Laszlo Toth faktisk måtte stå over på grunn av nettopp koronasmitte.

Mistet mye væske

Dennis Hauger. (Foto: Prema Racing)

Men Hauger var altså i alt annet enn god form, og på TV-intervjuet med V Sport etter løpet la han ikke skjul på at han fikk store pusteproblemer etter det første løpet. 18-åringen utdyper videre her.

– Også de andre førerne var slitne generelt. Det er mange lange svinger og mye G-krefter. Så du får mye å holde styr på. Sykdommen preget meg mye. Jeg slet med å puste, og alt kom nok etter målpassering. Jeg hadde også mistet veldig mye væske. Men det hjalp med medisiner til de to neste løpene, sier han.

Nå fortsetter han fokuset på å samle poeng. Seieren fra Spania var viktig å kunne protokollføre, men nå vil han bare bevise sitt jevne tempo uten å ta de store sjansene for å få dårlige helger. Stadig lærer han seg og blir mer kjent med hvordan poengsankingen gir utslag over en hel løpshelg.

– Det er jo i det tredje løpet man tjener mest, noe du så på Jack som kom fort tilbake i mesterskapet ved å vinne dette løpet. Så med formatet vi har nå, så blir det vanskelig å dra ifra. Da er det viktig å være jevn. Det er flere som kommer til å ha dårlige helger, så jevnheten over en helg kommer til å bli det viktigste, sier han.

Powered by Labrador CMS