Klatret 11 plasser og holdt unna for mesterskapslederen

Ny løpshelg i glemmeboka for Dennis Hauger, som dermed mistet litt av kontakten til teten i mesterskapet.

Publisert

Selv om løpshelgen på nederlandske Zandvoort totalt sett aldri ble noen vellykket affære for Dennis Hauger, så ble søndagens siste løp - den tredje for helgen - en liten opptur etter nedturer i de to første løpene.

(Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

I utgangspunktet virket 17. startposisjon etter 17. plassen søndag morgen relativt håpløst med tanke på en potensielt god topplassering, men Dennis Hauger har bevist tidligere at han kan plukke plasser.

Nytt sammenstøt med erkerivalen

Dette mestret han selv på en bane som Zandvoort. Kombinasjonen av jevn og smart kjøring, og at man utnytter den flaksen man får når andre gjør feil, betalte seg i en god sjetteplass i siste løp for Hauger. I tillegg holdt han unna for mesterskapsleder Theo Pourchaire i en knalltøff duell helt på tampen av løpet.

– Jeg kom meg forbi de litt tregere førerne og utnyttet hver eneste sjanse jeg fikk og hver eneste feil de gjorde. Men da jeg kom meg inn blant de åtte beste, så ble det utrolig tøft å komme seg opp til det som ble sjetteplass, oppsummerer Hauger etter søndagens siste løp.

Det var smellen med erkerival Gianluca Petecof i løpet søndag formiddag, det andre racet for helgen, som sitter lengst inne for 16-åringen fra Aurskog. Etter å ha kjempet mot brasilianeren om andreplassen, så smalt det rundt halvveis i løpet.

– Jeg fant ut av svakhetene hans foran der, og jobbet med hvordan jeg kunne bremse meg forbi i første sving. Så gikk jeg for det, men han svingte bilen over og rett på meg, noe som er mot reglene. Han fikk en straff for det, men det hjalp ikke meg, sier Hauger, som likevel satte løpets raskeste runde og endte på 17. plass.

Dennis Hauger. (Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

45 poeng opp til lederen

Med det holder Hauger likevel tredjeplassen sammenlagt i det tyske mesterskapet, men avstanden er ikke lengre «bare» 19 poeng opp til gullmedalejen.

Opp til Arthur Leclerc på andreplass sammenlagt er det nå 16 poeng etter at monegaskeren hadde en enda vanskeligere helg enn Hauger, mens det nå er 45 poeng opp til Pourchaire på toppen av tabellen - som har vært den desidert mest stabile poengplukkeren i det tyske mesterskapet i år.