Klatret 59 plasser til sammen: – Ingen skal få kødde med oss

Det gikk mildt sagt en liten «f» i Dennis Hauger da han i alle løpene ble tvunget til starte bakerst helt utenfor sin egen kontroll.

Publisert

For dommerne mente etter kvalifiseringen at det var uregelmentær bensinblanding i bilen til Dennis Hauger og teamkamerat Niklas Krütten. Derfor måtte Hauger starte helt bakerst i samtlige tre løp i sesongåpningen i Italia denne helgen.

Dennis Hauger. (Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

For dommerne mente etter kvalifiseringen at det var uregelmentær bensinblanding i bilen til Dennis Hauger og teamkamerat Niklas Krütten. Derfor måtte Hauger starte helt bakerst i samtlige tre løp i sesongåpningen i Italia denne helgen.

Fasiten til slutt ble likevel hele 59 plasser klatret. Fra 33. startspor klatret han til 21. plass i det første løpet, før han tok en sensasjonell 8. plass i det andre løpet, hvor han senere ble degradert til 10. plass etter en forbikjøring under et gulflagg han ikke så, før han avsluttet med 11. plass.

– Man må bare prestere og vise konkurrentene og alle andre hva er her for og at man ikke kødder med oss. 59 forbikjøringer på tre løp tror jeg beviste hvor sterk mentaliteten vår er, og at vi har fart og «racecraft» der. For øyeblikket trenger vi ikke flaks for å vinne, men vi trenger ikke den uflaksen som har spilt en stor rolle en siste tiden, sier Dennis Hauger til Parc Fermé på en bestemt og motivert måte.

Tungt til tider

Da teamet fikk beskjeden om at alle kvalifiseringstider var ugyldige, tok de umiddelbart til motmæle og har anket avgjørelsen på stedet. Uansett utfall er det riktig nok for sent ettersom løpet allerede er kjørt.

Hauger er tydelig på at han ikke skal la seg prege over en krevende start på en ny og spennende sesong. Andre eksperter og støttespillere som står ham nær har også uttalt at Hauger først og fremst har en unik mental styrke.

– Jeg føler jeg er god til å nullstille meg og se fremover, og det var det som drev meg gjennom helgen, selv om det var tungt til tider, sier 16-åringen.

Teamet satte forventningene til nordmannen umiddelbart ned og lot han kjøre og gjøre det beste ut av situasjonen. At han fikk med seg ett mesterskapspoeng og hadde desidert flest forbikjøringer og høyest tempo - på samme måte som han viste i Tyskland forrige uke - forstørret stjerna i boka hos teamet.

Presterte over all forventning

Totalt 59 plasser på tre løp klatret Dennis Hauger etter at han måtte starte bakerst i samtlige løp. (Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

– Etter helgen sa de at jeg kjørte over hva de trodde var mulig. Så de var godt fornøyde med innsatsen, og hadde vi startet fra toppen, så hadde nok historien vært annerledes, sier Hauger.

Han legger ikke skjul på at det tok hardt på for teamet å få en så knallhard straff for den angivelige juksen med bensinen, som de selv forklarer at de ikke kan forstå hvordan har skjedd.

– Det var jo kjipt å våkne neste dag og vite at man ikke kan kjempe om seier. Jeg merket på teamet og alle at det var en annen stemning, sier Hauger.

Powered by Labrador CMS